ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανέβηκαν οι πωλήσεις PC το α’ τρίμηνο

Ανέβηκαν οι πωλήσεις PC το α’ τρίμηνο

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αποδίδεται η σημαντική αύξηση που υπήρξε στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών στην ελληνική αγορά κατά το α’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, οι οποίοι επικαλούνται τα στοιχεία των εταιρειών ερευνών (IDC και GfK), οι συνολικές πωλήσεις PCs ξεπέρασαν τις 230.000.

H αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είναι στο 47%. Η εκτίμηση είναι πάντως ότι η εντυπωσιακή αυτή άνοδος δεν θα συνεχιστεί το β’ τρίμηνο του 2015.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, τα τελευταία τρίμηνα αρχίζει να παρατηρείται το φαινόμενο μίας αγοράς δύο ταχυτήτων με δύο εταιρείες (Lenovo και HP) να έχουν αποκτήσει σημαντική απόσταση από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα, στο σύνολο της αγοράς προσωπικών υπολογιστών, η Lenovo έχει αποκτήσει πλέον το πάνω χέρι και στο α' τρίμηνο της χρονιάς βρέθηκε στην κορυφή με ένα μερίδιο που πλησίασε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το 35%, με βάση τα τεμάχια που διετέθησαν. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η HP με μερίδιο της τάξεως του 27%, ενώ στην τρίτη -και σε πολύ μεγάλη απόσταση- ήταν η Dell που κινήθηκε κοντά στο 11%. Λίγο πιο κάτω ήταν η Πλαίσιο Computers, οι Turbo-X υπολογιστές της οποίας απέσπασαν ένα μερίδιο που κινήθηκε λίγο πάνω από το 9%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Toshiba, το μερίδιο της οποίας ήταν κοντά στο 6%, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις.

Σχετικές ειδήσεις