ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 9 Οκτωβρίου στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6s και 6s Plus

Στις 9 Οκτωβρίου στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6s και 6s Plus

Αναμονή τέλος για τους Έλληνες “φανατικούς” των συσκευών της Apple, καθώς τα νέα iPhone 6s και 6s Plus θα είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η Apple ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι στο δεύτερο “κύμα” των χωρών διάθεσης των νέων iPhone, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα από το δίκτυο μεταπωλητών της iSquare (επίσημου διανομέα των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο), τα εμπορικά δίκτυα των εταιρειών κινητής (Cosmote, Vodafone, Wind) και τις μεγάλες αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας. Όσον αφορά το κόστος απόκτησης δεν έχει ακόμη γίνει επισήμως γνωστό, αλλά αναμένεται το iPhone 6s (με οθόνη των 4,7 ιντσών) να είναι κοντά στα 790 ευρώ και το iPhone 6s Plus (με οθόνη 5,5 ιντσών) στα 900 ευρώ.

Σύμφωνα με την Apple, οι πωλήσεις των νέων iPhone ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς διετέθησαν περισσότερα από 13 εκατ. συσκευές κατά τις τρεις πρώτες ημέρες της διάθεσης (23-25 Σεπτεμβρίου) στις χώρες του πρώτου “κύματος”.

Η σημαντικότερη διαφορά των νέων iPhone είναι η ενσωμάτωση μίας νέας τεχνολογίας, την οποία η Apple ονομάζει 3D Touch, γιατί προσφέρει μία “τρίτη” διάσταση στην αφή. Συγκεκριμένα, το παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη πάνω σε ένα εικονίδιο ή μία φωτογραφία έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες λειτουργίες.

Τα νέα iPhone είναι αρκετά πιο γρήγορα λόγω του νέου ταχύτερου κατά 70% επεξεργαστή, ενώ πολύ βελτιωμένη είναι και η οπίσθια κάμερα, όπου η ανάλυση “ανέβηκε” πλέον στα 12 megapixel, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα για λήψη 4K video. Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5 megapixel. Αξιοσημείωτη είναι και η λειτουργία Live Photos που “ζωντανεύει” μία φωτογραφία αξιοποιώντας το 3D Touch. Στην προκειμένη περίπτωση, το iPhone “τραβά” περίπου 1,5 δευτερόλεπτπο παραπάνω εικόνες για να προσφέρει την έννοια της κίνησης ή του ήχου σε μία live photo.