ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λουκούλιο γεύμα κερασμένο από τη NASA…

Λουκούλιο γεύμα κερασμένο από τη NASA…
Το διαστημόπλοιο “Atlantis” εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ την περασμένη Παρασκευή με κατεύθυνση το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Το διαστημόπλοιο “Atlantis” εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ την περασμένη Παρασκευή με κατεύθυνση το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αυτή είναι και η τελευταία αποστολή που πραγματοποιείται με τέτοιου τύπου διαστημόπλοιο και για το λόγο αυτό η ΝΑΣΑ προσκάλεσε το ευρύ κοινό σε μία παρουσίαση των φαγητών που περιέχονται στο διαστημόπλοιο το οποίο βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 380 χιλιόμετρα από τον πλανήτη Γη.

Το μενού είναι αυτό ενός τυπικού αμερικανικού καλοκαιρινού μπάρμπεκιου και περιλαμβάνει εδέσματα που πολλές οικογένειες ίσως απολαμβάνουν την ίδια στιγμή στο εξοχικό τους.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 14 Ιουλίου και το τραπέζι ξεκινάει με γαλλικό τυρί μπρι, κρακεράκια και λουκάνικο. Στη συνέχεια προσφέρεται κοτόπουλο στη σχάρα, φτερούγες με σάλτσα μπάρμπεκιου, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι. Και για να κλείσει επάξια αυτό το λουκούλιο γεύμα, το επιδόρπιο είναι - τι άλλο από το παραδοσιακό ιδιαίτερο γλυκό των αμερικάνων- τη μηλόπιτα!

Οι ειδικοί του Διαστημικού Κέντρου Johnson στο Χιούστον επεξεργάστηκαν αυτά τα γευστικότατα εδέσματα, τα αφυδάτωσαν, τα πακετάρισαν κατάλληλα και τα φύλαξαν στο διαστημόπλοιο ως τη σημερινή μέρα που οι αστροναύτες του “Atlantis” αποφάσισαν να τα μοιραστούν μαζί μας!