ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

YouTube: Ζωντανή μετάδοση video 360 μοιρών

YouTube: Ζωντανή μετάδοση video 360 μοιρών

Στη Google δείχνουν ότι θέλουν να πιστεύουν αρκετά στα video 360 μοιρών, τα οποία πρακτικά αποτελούν τον ενδιάμεσο σταθμό προς την εικονική πραγματικότητα.

Και γι' αυτό αφού πριν περίπου ένα χρόνο ανακοίνωσαν ότι το YouTube υποστηρίζει την προβολή video 360 μοιρών, τώρα έκανε το επόμενο βήμα ανακοινώνοντας (https://youtube.googleblog.com/) ότι υποστηρίζει τη ζωντανή μετάδοση video περιεχομένου σε 360 μοίρες!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης του YouTube θα μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθεί ζωντανά μία συναυλία και να κινεί την κάμερα σε 360 μοίρες ώστε να έχει μία πολύ καλύτερη εμπειρία. Το πρώτο βήμα γίνεται με τη ζωντανή μετάδοση αυτό το Σαββατοκύριακο, επιλεγμένων συναυλιών του Coachella, ενός από τα πιο γνωστά μουσικά φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια.

Επιπλέον, το YouTube ξεκινά να υποστηρίζει την αναπαραγωγή spatial ήχου, όπου ο θεατής έχει τη δυνατότητα να ακούει τον ήχο με βάση τον χώρο, με το αποτέλεσμα να είναι πλέον αρκετά κοντά στο πως θα ήταν αν ο θεατής ήταν παρών εκεί που παράγεται ο ήχος.

Ουσιαστικά, η Google επιδιώκει πλέον να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την τάση που υπάρχει για μία διαφορετική εμπειρία όσον αφορά το video και τον ήχο, αλλά και την εικονική πραγματικότητα. Ιδίως από τη στιγμή που οι κάμερες λήψης video 360 μοιρών, έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά προσιτές για το ευρύ κοινό.

Σχετικές ειδήσεις