ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

Σε βέρτιγκο ο Έντι Ράμα με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη

Βρώμικα παιχνίδια με τον αλβανικό πληθυσμό στην Ελλάδα – Επιχειρεί να διχάσει και να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της Ελλάδας  
Έντι Ράμα
Aρχείο AP
4'

Ο Αλβανός πρωθυπουργός βλέπει τον εαυτό του ως έναν… νεαρό Ερντογάν.

Είναι ενδεικτικό ότι η σύλληψη και η φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη τον οδηγούν σε βεβιασμένες κινήσεις εκδικητικού τύπου εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης που διαταράσσουν κάθε συνθήκη καλής γειτονίας. Οι παραλληλισμοί με την Τουρκία και τους τακτικισμούς του Ερντογάν είναι εντυπωσιακοί.

Πρώτον, και ο Ερντογάν κατασκεύασε κατηγορίες για οικονομικές παραβάσεις για να παραγκωνίσει πολιτικούς του αντιπάλους και να κατασχέσει τις περιουσίες τους.

Δεύτερον, χρησιμοποίησε αμφίβολα δικαστικά μέσα για να εμποδίσει εθνικές μειονότητες να αναλάβουν αξιώματα που κέρδισαν. Για χρόνια, ωστόσο, ο Ερντογάν δεν υπέστη καμία διπλωματική συνέπεια για τις πράξεις του.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την καταδίκη σε πρώτο βαθμό του Φρέντι Μπελέρη, υπάρχει ο φόβος από την πολιτική του Έντι Ράμα, που εδώ και καιρό προσπαθεί να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων ομογενών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας την προκλητική στάση του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αισθάνονται δικαιωμένοι και ότι ορθά επέλεξαν να είναι ο Φρέντι Μπελέρη στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Επί της ουσίας, ο Ράμα, με αυτή την κίνησή του επιδιώκει ένα πολύ σκοτεινό πολιτικό παιχνίδι προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει την ψήφο των δεκάδων χιλιάδων Αλβανών μεταναστών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οι οποίοι ζουν στη χώρα μας και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν ως Έλληνες πολίτες.

Πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει ένα σημαντικό τμήμα τους ώστε να μην ψηφίσει τη ΝΔ, σε απάντηση στην υποψηφιότητα Μπελέρη που τον έχει… πονέσει πολιτικά. Προφανώς η εμμονή του να ξεκινήσει την προεκλογική του φιέστα από την Αθήνα αποτελεί και μια ωμή πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας λόγω του τρόμου από τον οποίο έχει καταβληθεί λόγω της υποψηφιότητας Μπελέρη…

Ένα τέτοιο γεγονός, πάντως, ακόμη κι αν ο Ράμα αποφύγει τις αναφορές στις ευρωκάλπες, θα συνιστούσε ωμή εμπλοκή στα εσωτερικά της Ελλάδας και στη διαδικασία των εκλογών.

Όλα αυτά δείχνουν τη μεγάλη αγωνία του για το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα Μπελέρη και γι’ αυτό τρέχει υπό το κράτος του πανικού να προλάβει και να επηρεάσει τα γεγονότα αφού ας μην ξεχνάμε ότι η όλη δικαστική δίωξη του φυλακισμένου δημάρχου Χιμάρας πλησιάζει προς το τέλος της με την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό εντός του καλοκαιριού.

Ποια σημεία ζητάει ο Αλβανός πρωθυπουργός;

Ο συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού είχε μάλιστα στείλει αρχικά και σχετικό αίτημα στους υπεύθυνους του Ολυμπιακού Γηπέδου του Γαλατσίου που το χειρίζεται ιδιώτης, για να γίνει εκεί το… σόου του Ράμα, με τον δήμαρχο της περιοχής να ενημερώνει άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών και να ζητά πληροφόρηση για πώς πρέπει να κινηθεί. Αποτέλεσμα ήταν πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος να ανακαλέσει την άδεια που είχε αρχικά παραχωρήσει.

Από το υπουργείο διαμηνύθηκε στον συνεργάτη του Ράμα ότι δεδομένης της προεκλογικής φάσης την οποία διανύει η Ελλάδα λόγω της ευρωκάλπης, θα ήταν προτιμότερη η μετάθεσή της επίσκεψής του για μετά τις 9 Ιουνίου. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν έγινε αποδεκτό, με τον συνεργάτη του Ράμα να αναζητά εναλλακτική λύση να γίνει η συγκέντρωση στο ΣΕΦ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι οποίες είναι δύσκολο να διακριβωθούν αφού η αλβανική πλευρά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και κινείται στο παρασκήνιο, το καθεστώς Ράμα φέρεται να έχει ζητήσει – μετά το Γαλάτσι – το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και την πλατεία Συντάγματος κάτι που βεβαίως είναι πολύ επικίνδυνο και για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, από την Αθήνα έχει γίνει απολύτως σαφές ότι δεν προβλέπεται καμία επίσημη συνάντηση με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, με την κυβέρνηση να μην κρύβει την ενόχλησή της για αυτές τις κινήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ο Έντι Ράμα ακολουθεί τη σχολή του «ερντογανισμού» και δυστυχώς οι μεγάλες δυνάμεις κάνουν τα στραβά μάτια όπως έκαναν και πριν 25 χρόνια όταν οι διπλωμάτες της Ουάσιγκτον παρουσίαζαν στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ταγίπ Ερντογάν ως δημοκράτη και μεταρρυθμιστή. Άραγε θα κάνουν το ίδιο λάθος δεύτερη φορά;

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή