ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γίνε κι εσύ Αsker!

Γίνε κι εσύ Αsker!

Μία ώρα με ένα 5χρονο παιδί μπορεί να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις του κόσμου! «Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;», «Γιατί πετάνε του πουλιά και όχι εμείς;», «Γιατί το αυτοκίνητο του μπαμπά είναι κόκκινο;».

Της Μίκα Χατζηδάκη

Ένα παιδί μπορεί να κάνει έως και 288 ερωτήσεις την ημέρα! Θυμάστε, άραγε, αυτή την ηλικία που ρωτούσαμε τα πάντα και σαν... ολοκίτρινα σφουγγάρια «ρουφούσαμε» πληροφορίες και γνώσεις;

Όσο μεγαλώνουμε, η ανάγκη μας να ρωτάμε φθίνει και έχοντας ξεκινήσει το σχολείο και τις σπουδές, οι απορίες μας σιγά σιγά καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από την εκπαίδευσή μας.

Και ξαφνικά οι ερωτήσεις σταματούν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πια αλλά γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουν οι άλλοι ότι δεν έχουμε τις γνώσεις ή ότι δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Προτιμάμε να απαντάμε μόνοι μας ψάχνοντας τις απαντήσεις, είτε διαβάζοντας είτε σερφάροντας στο ίντερνετ.

Το #AskSearchKnow έρχεται να μας λύσει τις απορίες για ό,τι νέο θέλουμε να μπει στο σπίτι μας και να διευκολύνει την καθημερινότητά μας! Υπάρχει σωστή απάντηση; Κι, όμως, υπάρχει!

Η λέξη ASK, από τα αρχικά γράμματα των λέξεων «Ask», «Search» και «Know» (#AskSearchKnow), μας παρακινεί να γίνουμε «ASKER», δηλαδή να ρωτάμε και να ψάχνουμε τη γνώση, χρησιμοποιώντας και τα σωστά εργαλεία.

«iPad, android tablet ή windows tablet; Tι να πάρω για το παιδί μου που ξεκινάει το σχολείο;» «Ποια φοιτητικά πακέτα να αγοράσω για να εξοπλίσω το νέο φοιτητικό σπίτι του;» «Τι smartphone να πάρω δώρο για επιβράβευση στο γιο μου;».

Οι σωστές απαντήσεις υπάρχουν και για τα παραπάνω αλλά και για πολλά ακόμη ερωτήματα γονέων, φοιτητών, μαθητών αλλά και καθενός από εμάς ξεχωριστά!

Ποιες μικροσυσκεύες κουζίνας θα με βοηθήσουν να μαγειρεύω ευκολότερα και γρηγορότερα για την οικογένεια μου;

-Ποια laptop είναι σχεδιασμένα για επαγγελματίες;

-Ποιον αφυγραντήρα να διαλέξω για το σπίτι μου;