ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple σκέφτεται να «μικρύνει» το iPad Pro

Η Apple σκέφτεται να «μικρύνει» το iPad Pro

Οι πωλήσεις των tablets, συμπεριλαμβανομένου και του iPad, δεν πάνε και πολύ καλά. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους προσωπικούς υπολογιστές. Η μόνη κατηγορία που παρουσιάζει άνοδο είναι αυτή των υβριδικών συστημάτων, δηλαδή tablets που συνδέονται πολύ εύκολα με πληκτρολόγιο και μετατρέπονται σε φορητό υπολογιστή. Μία κατηγορία που η Apple παρακολουθεί και επενδύει -χωρίς να το φωνάζει βεβαίως- έχοντας λανσάρει πριν από ένα χρόνο το iPad Pro που κυκλοφορεί πλέον σε εκδόσεις των 12,9 και των 9,7 ιντσών.

Του Δημήτρη Μαλλά

Τώρα, όμως, φαίνεται πως αποφάσισε να κινηθεί και πιο χαμηλά. Σύμφωνα με το ιαπωνικό site Macotara η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει ένα iPad mini Prο, το οποίο θα έχει οθόνη 7,9 ιντσών και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε χρήστες που θέλουν ένα μικρό φορητό μηχάνημα για επαγγελματική χρήση.

Τέτοια χαρακτηριστικά είναι η καλύτερη οθόνη όπως και η δυνατότητα για να συνδεθεί μαγνητικά με ένα πληκτρολόγιο και πρακτικά να «μεταμορφωθεί» σε έναν μικρό φορητό υπολογιστή.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια οι φήμες γύρω από την Apple τείνουν να επιβεβαιώνονται, δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν το iPad mini Pro παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Άλλωστε, η Apple χρειάζεται να κάνει κάτι προκειμένου να φρεσκάρει την οικογένεια του iPad.

Σχετικές ειδήσεις