ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Δαρβίνος και Δαρβινισμός»

«Δαρβίνος και Δαρβινισμός»

«Δαρβίνος και Δαρβινισμός» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Κύκλου «Σημείον αντιλεγόμενον: Διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί».

Έλληνες πανεπιστημιακοί θα αναλύσουν την εξέλιξη των ειδών, τη θεωρία του Δαρβίνου και το Δαρβινισμό και εν γένει τις ιδέες που απασχολούν εδώ και χιλιάδες χρόνια την ανθρωπότητα πάνω στο θέμα, στη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρωταγωνιστές θα είναι ο Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής (Έδρα Higgins) της Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει για την «Εξέλιξη ως Γεγονός: από τον Αναξίμανδρο μέχρι τον Δαρβίνο και πίσω στον Εμπεδοκλή» και η Εμμανουέλα Κάντζια, φιλόλογος και συγκριτολόγος, η οποία θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Επιστήμη και ταξιδιωτική γραφή: Το ταξίδι με το Μπιγκλ».

Για το σχεδιασμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, όμως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.