ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζικη Πρωτοχρονιά, Chūn Jié στην Κίνα

Κινέζικη Πρωτοχρονιά, Chūn Jié στην Κίνα

Αν ας πούμε η δική μας Πρωτοχρονιά δε σας πήγε καλά, μπορείτε να δοκιμάσετε την κινέζικη.

Στις 19 Φεβρουαρίου μπαίνουμε στη Χρονιά του Κριαριού ή του Προβάτου και Σαγκάη, Χονγκ Κονγκ κα Πεκίνο θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αν επιλέξετε τη Σαγκάη, προετοιμαστείτε για ένα από τα πιο φαντασμαγορικά σόου πυρτεχνημάτων της ζωής σας. Στο Πεκίνο όλοι οι ναοί είναι ανοιχτοί και έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις, ενώ στο Χονγκ Κονγκ η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται με μεγάλη παρέλαση γεμάτη χρώμα μουσική και φυσικά πυροτεχνήματα.

Οι εορτασμοί κρατούν περίπου μια εβδομάδα και η κίνηση στους δρόμους είναι πέρα από κάθε φαντασία. Οπότε να είστε προτεοιμασμένοι. Τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες είναι κλειστά για 3 ημέρες και φυσικά τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα στο φουλ. Ψάξτε να βρείτε ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής κι ίσως να είστε τυχεροί.

Οι Κινέζοι προετοιμάζονται εβδομάδες πριν για την έλευση του νέου έτους και την έναρξη της άνοιξης. Σε κάθε σπίτι γίνονται συγκεκριμένες δουλειές σε καθορισμένες ημερομηνίες. Ολοι καθαρίζουν τα σπίτια τους, είναι απαραίτητο να αγοράσουν καινούργια ρούχα, ειδικά για τα παιδιά, ενώ κόκκινα πανό κρεμιούνται σε κάθε πόρτα.

Αν πάτε καλό θα είναι να ξέρετε και τι απαγορεύεται εκείνες τις μέρες. Μη χρησιμοποιείτε λέξεις όπως θάνατος, αρρώστια, φάντασμα, σπάω. Θεωρείται μεγάλη γρουσουζιά. Επίσης απαγορεύεται να πάρετε φάρμακα την Πρωτοχρονιά, γιατί αυτό σημαίνει πως η αρρώστια θα σας ακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για φέτος θα το βρείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις