ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Notte Bianca στη Μάλτα τον Οκτώβριο (photos)

Notte Bianca στη Μάλτα τον Οκτώβριο (photos)

Η Μάλτα ούτως ή άλλως είναι χάρμα οφθαλμών. Αν θέλετε μεσαιωνική ατμόσφαιρα, κάστρα και ιππότες η Μάλτα δε θα σας απογοητεύσει. Στην καρδιά της Μεσογείου, η Μάλτα είναι ένα από τα 7 νησιά ενός συμπλέγματος και αποτελεί ένα σπάνιο μίγμα πολιτισμών.

Η Notte Bianca, που αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου είναι μια μεγάλη γιροτή για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από παραστάσεις φλαμένκο μέχρι καραόκε θα σας κρατήσει συντροφιά στις βόλτες σας σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του κόσμου.

Η πρωτεύουσα Βαλέτα φυσικά έχει την τιμητική της και τα περισσότερα μουσεία θα είναι ανοιχτά συνεχώς με εκθέσεις που έχουν οργανωθεί για τον εορτασμό της δέκατης επετείου του Φεστιβάλ. Κάστρα και ανάκτορα θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να τα επισκεφθείτε και καιρού επιτρέποντος θα μπορέσετε να κάνετε και μια εκδρομούλα στα γειτονικά νησιά για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η Μάλτα ήταν επί αιώνες έδρα του τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών. Στη συνέχεια ανήκε στη δικαιοδοσία της βρετανικής αυτοκρατορίας, οπότε όλοι οδηγούν ανάποδα ακριβώς όπως οι άγγλοι. Η Βαλέτα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η περιπλάνηση στα σοκάκια της είναι απολαυστική.

To φαγητό, μην ανησυχείτε καμία σχέση με Αγγλία. Οι ιταλικές επιρροές είναι εμφανείς. Ιδιαίτερες γεύσεις, πολλά θαλασσινά, εκπληκτικές μπρουσκέτες και πολλές σπεσιαλιτέ με κουνέλι σας περιμένουν σε ένα τυπικό μαλτέζικο γεύμα.

Σχετικές ειδήσεις