Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ινδία για το Holi Festival (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Αν αγαπάτε το χρώμα, αυτό το φεστιβάλ είναι το καταλληλότερο για εσάς. Γίνεται σε όλη την Ινδία και ουσιαστικά χαιρετίζει την άνοιξη που έρχεται.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθείς την άνοιξη; Σύμφωνα με τους Ινδούς το να πασαλειφθείς με όσα χρώματα υπάρχουν και να χορεύεις στους δρόμους. Αν έχετε λιγο χίππικο αίμα μέσα σας, κλείστε εισιτήρια για Ινδία. Το φετινό θα γίνει στις 6 Μαρτίου. Εννοείται ότι η αγορά γεμίζει με χρώματα τα οποία θα αγοράσετε για να πετάξετε στον εαυτό σας και τους άλλους.

Βέβαια αν είστε τυχεροί και κάνετε γνωριμίες με τους ντόπιους μπορεί να σας καλέσουν σπίτι τους, όπου παρασκευάζουν μόνοι τους τα χρώματα, από λουλούδια. Προσοχή, τις μέρες του Holi είναι πολύ συνηθισμένο τα μικρά παιδιά να πετάνε μπαλόνια γεμάτα νερό σε οποιονδήποτε περνά από μπροστά τους. Αν δεν είστε φαν του μπουγέλου, θα περάσετε δύσκολες στιγμές.

Το Φεστιβάλ αυτό θεωρείται η ψυχή της Ινδίας. Είναι η ιερή στιγμή που ο χειμώνας απομακρύνεται και η άνοιξη γεμίχει τις ψυχές με χρώματα.