TRAVEL

Φωτογραφίες: Το Άμστερνταμ και πέντε ακόμα πόλεις της Ολλανδίας για να επισκεφθούμε

Φωτογραφίες: Το Άμστερνταμ και πέντε ακόμα πόλεις της Ολλανδίας για να επισκεφθούμε

Η Ολλανδία είναι μία πολύ δημοφιλής χώρα – προορισμός του κόσμου, καθώς εκτός από πανέμορφη, θεωρείται και πολύ «εύκολη» για να την ταξιδέψει κάποιος από άκρη σε άκρη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το Άμστερνταμ είναι από τις πόλεις του κόσμου που λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν την άνοδο του τουρισμού, επιλέγοντας την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι πράγματι μοναδική, με πανέμορφα και πολύ ξεχωριστά αξιοθέατα, τοπία και μουσεία. Εκτός αυτής όμως, η Ολλανδία διαθέτει πανέμορφες πόλεις, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που συνδυάζουν το φυσικό κάλος με το αστικό τοπίο και είναι φιλόξενες προς όλους προσφέροντας την εμπειρία του ταξιδιού και την ευκαιρία για μία βαθύτερη επαφή με την καρδιά της χώρας.

  1. Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ ξεκίνησε ως ψαροχώρι, ήδη από τον 17ο αιώνα όμως μετατράπηκε σε ευρωαπαϊκό κέντρο οικονομίας – ακριβώς λόγω της θέσης του. Σήμερα θεωρείται η πόλη με τις περισσότερες εθνικότητες στον κόσμο και είναι γνωστή για τα μουσεία της, μεταξύ των οποίων το Μουσείο Βαν Γκογκ και το Σπίτι της Άννας Φρανκ, την ελεύθερη πώληση κάνναβης, αλλά και για τη γειτονιά με τα «κόκκινα φώτα» και τις βιτρίνες, το ντε Βάλλεν.

  1. Χάγη

Η Χάγη είναι το διοικητικό κέντρο της Ολλανδίας, όπου βρίσκονται τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας και η Βασίλισσα Βεατρίκη. Παράλληλα, εκεί βρίσκεται η έδρα διαφόρων θεσμών των Ηνωμένων Εθνών, όπως το Διεθνές Δικαστήριο και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων, ενώ στη Χάγη έχει το Αρχηγείο της και η Γιουροπόλ. Το Μουσείο Έσσερ, ο τάφος του φιλόσοφου Σπινόζα και πολλά ακόμα μουσεία και αξιοθέατα, κατατάσσουν τη Χάγη μεταξύ των πιο ενδιαφέροντων προορισμών της χώρας.

  1. Ρότερνταμ

Το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η πόλη θεωρείται από τις πιο πολυπολιτισμικές της Γηραιάς Ηπείρου. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική, το Πανεπιστήμιο Εράσμους, μουσεία όπως το ιστορικό-αρχαιολογικό της πόλης, το Euromast και ο καθεδρικός του Αγίου Λαυρεντίου, είναι τα σημεία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

  1. Μάαστριχτ

Μια πανέμορφη, ιστορική πόλη με πολλά μεσαιωνικά κτήρια, το Μάαστριχτ είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ολλανδίας. Ο Ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Σερβατίου, το αρχαιολογικό μουσείο, το δημαρχείο, οι διώρυγες, ο λόφος του Σαιν Πιέτερσμπερχ με το παλιό οχυρό και το δίκτυο σπηλαίων, είναι τα αξιοθέατα που πρέπει όλοι οι επισκέπτες της πόλης να δουν από κοντά.

  1. Ουτρέχτη

Η πόλη που έγινε διάσημη για το καμπαναριό της, το «Ντομ» της Ουτρέχτης, διαθέτει πολλές ακόμα ομορφιές – αρχικά την καναλώδη δομή του κέντρου της. Το εμπορικό κέντρο Χόοχ Καταράϊνε, το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης που είναι το μεγαλύτερο της Ολλανδίας, αλλά και η ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα «χτίζουν» τον χαρακτήρα της πόλης, φυσικά μαζί με το κεντρικό κτήριο διοίκησης των σιδηροδρόμων της Ολλανδίας.

  1. Αϊντχόφεν

Βιομηχανικό κέντρο από τον 19ο αιώνα, το Αϊντχόφεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά επανέκαμψε και σήμερα είναι το κέντρο της τεχνολογίας της χώρας. Το Μουσείο Φαν Άμπε, με έργα Πικάσο, Καντίνσκι, Σαγκάλ και Μοντριάνι, το Υπαίθριο Ιστορικό Μουσείο, τα μουσεία των βιομηχανιών Νταφ και Φίλιπς, η Αγία Αικατερίνη του 1867 με τους τεράστιους πύργους εισόδου, αλλά και το κτήριο της Λευκής Κυρίας, είναι ελάχιστα από τα αξιοθέατα αυτής της πόλης, που πραγματικά αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.