Ιταλία: Το αβύθιστο κάστρο του 13ου αιώνα στη λίμνη Garda

Newsbomb

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ιταλία
atlasobscura.com

Ιταλία: Oι ντόπιοι το ονομάζουν ως «Το κάστρο που δεν βυθίζεται»

Το Κάστρο Scaliger στο Sirmione της Ιταλίας, το οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν ως «Το κάστρο που δεν βυθίζεται», είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλύτερα διατηρημένα φρούρια. Χτισμένο στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, το κάστρο πήρε το όνομά του από την οικογένεια Della Scala που κυριάρχησε στη Βερόνα και στην περιοχή μεταξύ του 13ου και του 14ου αιώνα. Το κάστρο έχει μια αποβάθρα που περικλείει ακόμη και σήμερα ένα μικρό μέρος της λίμνης.

Η ιστορία

Η οικογένεια Scaliger κυβέρνησε τη Βερόνα και ένα μεγάλο μέρος της ενετικής περιοχής από το 1259 έως το 1387. Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κάστρου ανταποκρίνονται στην περίοδο του Cansignorio και του Antonio II della Scala, δηλαδή περίπου το 1360-1380, και το φρούριο πιθανολογείται ότι χτίστηκε σε λίγα χρόνια, αλλά με βάση ένα ενιαίο σχέδιο που περιλάμβανε ένα οχυρωμένο λιμάνι, τις αποβάθρες, για τον στόλο.

Από τον 16ο αιώνα και μετά, η σημασία της αμυντικής θέσης στο Sirmione έπεσε, υπέρ του φρουρίου στην Peschiera del Garda. Στους επόμενους αιώνες, στην εποχή του Ναπολέοντα , και στη συνέχεια υπό την αυστριακή κυριαρχία, το Κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως οπλοστάσιο και στρατώνας για τα στρατεύματα. Στη συνέχεια στέγασε δημοτικά γραφεία, ταχυδρομείο, κατάλυμα Καραμπινιέρων και μικρή φυλακή.

Η σημερινή εμφάνιση δόθηκε εν μέρει από μια εκστρατεία αποκατάστασης που ξεκίνησε το 1919.

Το κτίριο

Το στυλ του Κάστρου Scaliger είναι παρόμοιο με άλλα φρούρια της περιοχής από την ίδια περίοδο. Χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής Scaliger είναι η αποβάθρα, εξαιρετικό παράδειγμα οχύρωσης του λιμανιού του 14ου αιώνα. Οι αποβάθρες έχουν ακανόνιστο σχήμα, ίσως ειδικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν το νερό στο εσωτερικό από τους βόρειους ανέμους.

Διαβάστε επίσης:

Τα ταξίδια μας το 2040: Οι 10 τάσεις που φαίνεται να επικρατούν

Η Νάξος στις κορυφαίες τάσεις του κόσμου για βιώσιμο ταξίδι το 2023

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved