παραλία
TRAVEL

Tripadvisor: Δύο ελληνικές παραλίες στις 25 καλύτερες του κόσμου

Δύο ελληνικές παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή, ψιλή άμμο και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.

Τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2023, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του, ανακοίνωσε το Tripadvisor.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό «κατάλογο», βρίσκουμε δύο ελληνικές παραλίες – της Δυτικής Κρήτης – και μία κυπριακή, την Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, στη λίστα του Tripadvisor βρίσκεται η παραλία Φαλάσαρνα, στα βορειοδυτικά Χανιά και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, που επίσης βρίσκεται λίγο νοτιότερα στη δυτική ακτή της Κρήτης. Πρόκειται πράγματι για δύο παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή, ψιλή άμμο και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.

Στη Φαλάσαρνα μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, καθώς ο ήλιος «βουτάει» στα νερά της Μεσογείου.

Φαλάσαρνα: τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης
Φαλάσαρνα: τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της ΚρήτηςIntime

Πρόκειται για μία τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης. Βρίσκεται στα 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου, ενώ η περιοχή έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επίσης, διαθέτει πλούσια ιστορία, καθώς η αρχαία Φαλάσαρνα ήταν πόλη-κράτος και ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της Κρήτης, που άκμασε κατά την ελληνιστική περίοδο.

Ο Μπάλος αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα τοπία στην Κρήτη. Ένας θεόρατος βράχος μέσα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, σχηματίζει μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με τιρκουάζ νερά και ολόλευκη άμμο.

Μπάλος
Μπάλος: Ένας θεόρατος βράχος μέσα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, σχηματίζει μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με τιρκουάζ νερά και ολόλευκη άμμο.Unsplash

Τα ρηχά και ζεστά νερά φιλοξενούν πλήθος κοχύλια, ενώ κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν από επισκέπτες που φτάνουν διά ξηράς ή διά θαλάσσης για να φωτογραφίσουν το εντυπωσιακό θέαμα. Ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα προστασίας Natura, καθώς διαθέτει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Το Tripadvisor, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικού προσανατολισμού στον κόσμο, ανακοίνωσε πρόσφατα τις κορυφαίες παραλίες για το 2023, οι οποίες προέκυψαν αφού αναλύθηκαν δεκάδες εκατομμύρια κριτικές για παραλίες σε όλο τον κόσμο. Από τα ζεστά τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής μέχρι τους εντυπωσιακούς παραθαλάσσιους βράχους και τη μαύρη άμμο της Ισλανδίας, η λίστα περιέχει προτάσεις για όλα τα γούστα.

Στις συλλογές φωτογραφιών μπορείτε να δείτε τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, με βάση την κατάταξη του Tripadvisor.

Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί παγκοσμίως σε Instagram και TikTok

Η Κρήτη στους τρεις κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

Επτά εξωτικοί προορισμοί για να κάνουμε το χειμώνα... καλοκαίρι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ