Cape Town
Μαγευτικές παραλίες και φυσική ομορφιά
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Cape Town: Το «διαμάντι» της Αφρικής - Πιγκουίνοι, ιστορία και θέα που κόβει την ανάσα

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που το Cape Town πρέπει να είναι το επόμενο ταξίδι σας

Το Cape Town στη νοτιοδυτική ακτή της Αφρικής, η πόλη «διαμάντι» όπως πολλοί την αποκαλούν εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς της, είναι ένας από τους προορισμούς που αξίζει να μπει στην ατζέντα σας. Από τους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της μέχρι τις γραφικές παραλίες και τους αμπελώνες των γύρω περιοχών, το Cape Town θα καλύψει ακόμα και τις πιο απαιτητικές σας επιθυμίες.

Cape Town, το «διαμάντι» της Αφρικής
Cape Town, το «διαμάντι» της Αφρικήςunsplash

Η κατάλληλη εποχή για να κάνετε το ταξίδι σας είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα αφού τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα. Και αν ακόμα το σκέφτεστε, εμείς ετοιμάσαμε μία λίστα με τους λόγους που θα σας κάνουν να κλείσετε τα εισιτήρια σας άμεσα.

#1 Ηλιοβασίλεμα στο Lion’s Head

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας μπορείτε να κάνετε μία ανάβαση στο Lion’s Head του Cape Town. Στην κορυφή, θα δείτε τη θέα, από το Cape Town, μέχρι το Table Mountain και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το σημείο θεωρείται, μάλιστα, ως το ιδανικό για να παρακολουθήσετε την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, αλλά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ακόμα και πεζοπορία μία νύχτα με πανσέληνο.

Ηλιοβασίλεμα στο Lion’s Head με θέα που κόβει την ανάσα
Ηλιοβασίλεμα στο Lion’s Head με θέα που κόβει την ανάσαpexels

Αν και υπάρχουν σκάλες, το μονοπάτι είναι προσιτό και η διαδρομή για την επιστροφή είναι περίπου τρία μίλια.

#2 Ξενάγηση στο Robben Island

Μετά την αδρεναλίνη του βουνού, μία βόλτα στη θάλασσα είναι αυτό που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να πάρετε το πλοίο για το Robben Island, το μέρος με την πλούσια ιστορία, το οποίο είναι πιθανόν να γνωρίζετε από τον Νέλσον Μαντέλα, καθώς εκεί παρέμεινε φυλακισμένος επί χρόνια ο Αφρικανός ηγέτης.

Στο Robben Island, παρέμεινε φυλακισμένος επί χρόνια ο Νέλσον Μαντέλα
Στο Robben Island, παρέμεινε φυλακισμένος επί χρόνια ο Νέλσον Μαντέλαunsplash

Μία ξενάγηση στη φυλακή, ωστόσο, θα σας ενημερώσει και για πολλούς άλλους ήρωες του κινήματος κατά του Απαρτχάιντ. Μάλιστα, οι ξεναγήσεις γίνονται από πρώην κρατούμενους που αφηγούνται την ιστορία τους, σε μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία.

#3 Οι πιγκουίνοι στην παραλία Boulders Beach

Αν βρεθείτε στο Cape Town μην αμελήσετε μία επίσκεψη στους πιγκουίνους της παραλίας Boulders Beach, μία αποικία αφρικανικών πιγκουίνων που από δύο ζευγάρια τη δεκαετία του 1980 έχουν αυξηθεί σε περίπου 3.000.

Mία επίσκεψη στους πιγκουίνους της παραλίας Boulders Beach είναι must!
Mία επίσκεψη στους πιγκουίνους της παραλίας Boulders Beach είναι must!unsplash

Η παραλία αυτή είναι ο τόπος ωοτοκίας τους, αλλά η γειτονική Foxy Beach είναι το καλύτερο σημείο για να τους δείτε από τον υπερυψωμένο διάδρομο που διαθέτει.

#4 Το Μουσείο District Six και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Zeitz

Οι λάτρεις των μουσείων, αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο District Six, το οποίο διαθέτει μία συλλογή φωτογραφιών, επιστολών και άλλων αντικειμένων που αφηγούνται την ιστορία του District Six, μιας περιοχής που φιλοξενούσε μία ομάδα ανθρώπων πριν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση του Απαρτχάιντ.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο District Six και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Zeitz
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο District Six και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Zeitzunsplash

Από την άλλη, το μουσείο που σίγουρα πρέπει να βρεθείτε είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Zeitz, το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη σύγχρονη αφρικανική τέχνη. Οι εκθέσεις αλλάζουν τακτικά και υπάρχουν καθημερινές ξεναγήσεις, αν θέλετε να εμβαθύνετε στην καλλιτεχνική σκηνή της ηπείρου.

#5 Οι αμπελώνες Constantia Winelands

Επειδή ταξίδι χωρίς γευσιγνωσία δεν γίνεται, μπορείτε να ανακαλύψετε τους αμπελώνες Constantia Winelands, στους πρόποδες του Table Mountain, όπου λειτουργούν ταυτόχρονα και ως μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Εμείς σας προτείνουμε να καθίσετε έξω για ένα χαλαρό γεύμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θέα των απόκρημνων πλαγιών του βουνού.

Mπορείτε να ανακαλύψετε τους αμπελώνες Constantia Winelands, στους πρόποδες του Table Mountain
Mπορείτε να ανακαλύψετε τους αμπελώνες Constantia Winelands, στους πρόποδες του Table Mountainpixabay


Από την παραδοσιακή τους κουζίνα δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το φημισμένο σάντουιτς Gatsby που είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της περιοχής, γεμιστό με τον συνδυασμό πατάτας, μία ποικιλία κρεάτων, σαλάτα, τυρί, σάλτσα και τηγανητό αυγό.

Το ταξίδι σας προς το Cape Town μπορεί να είναι μεγάλο, ωστόσο οι εμπειρίες που θα σας προσφέρει είναι μοναδικές και σίγουρα όσα θα γνωρίσετε, θα δοκιμάσετε και θα δείτε, θα είναι από μόνα τους μία εμπειρία ζωής και ο λόγος να σας πείσει να βγάλετε εισιτήρια άμεσα.

Διαβάστε επίσης

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Τα «Εξάρχεια» της Πράγας και το μυστηριακό ξημέρωμα: 5 εμπειρίες στην πρωτεύουσα της Τσεχίας

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2024: Αστροτουρισμός και ανταλλαγή σπιτιών

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ