Ναύπλιο
Το όμορφο Ναύπλιο αποτλεί all time classic προορισμό για τους Αθηναίους
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Καθαρά Δευτέρα: Τρεις κοντινοί προορισμοί για να πετάξετε τον χαρταετό σας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν χρειάζεται να σας βρει στην Αθήνα. Διάθεση και καλή παρέα να έχετε και τουλάχιστον τρεις κοντινοί προορισμοί θα σας προσφέρουν τις ανάσες που χρειάζεστε.

Ήρθε, επιτέλους, το τριήμερο και ψάχνετε ιδέες για κάποια δραστηριότητα που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και τον ρυθμό της αθηναϊκής καθημερινότητας; Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σας ανανεώσει περισσότερο από μία εκδρομή.

Σε περίπτωση που ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι κάπως περιορισμένος, ενώ θέλετε να περιορίσετε τα έξοδά σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η πρωτεύουσα είναι κοντά σε αρκετούς προορισμούς που ενδείκνυνται ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές για να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε τα Κούλουμα. Στο παρόν άρθρο σάς παρουσιάζουμε τρεις από αυτούς.

#1 Ναύπλιο

Σε λιγότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο, και 2,5 με το λεωφορείο, φτάνεις στην ιστορική πρωτεύουσα της Αργολίδας, η οποία γεμίζει από εκδρομείς σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο του έτους.

Πριν φάτε τα Σαρακοστιανά σε κάποιο από τα εστιατόρια που βρίσκονται στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, και αν έχετε αντοχή, ανεβείτε τα 857 (και όχι 999) σκαλοπάτια που οδηγούν στο Παλαμήδι. Εναλλακτικά, πάρτε τον δρόμο προς το λιμάνι και περάστε με καραβάκι απέναντι στο Μπούρτζι, το οποίο, μετά από χρόνια, είναι επισκέψιμο από το κοινό. Αν είστε λάτρεις της τέχνης, μην παραλείψετε το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην πόλη.

Αφού φάτε, αν δεν κάτσετε σε κάποια καφετέρια, σας συστήνουμε να πάρετε έναν καφέ στο χέρι και να κάνετε τον γύρο της Αρβανιτιάς. Ξεκινώντας από το τέλος της προκυμαίας, παίρνετε τον πλακόστρωτο πεζόδρομο και, μετά από σχεδόν 1 χλμ., βλέπετε την παραλία της Αρβανιτιάς. Αν είστε πιο γενναίοι, συνεχίζετε για περίπου 3 χλμ, καταλήγετε στην παραλία της Καραθώνας. Αν σας φαίνεται μεγάλη η απόσταση, έστω και ένα τμήμα της να περπατήσετε, η φύση θα σας αναζωογονήσει για να πάρετε δυνάμεις για την επιστροφή.

#2 Τρίκαλα Κορινθίας

Εάν θέλετε να πάρετε τα βουνά και να φάτε καλά, μία μονοήμερη στα Τρίκαλα Κορινθίας, κοντά στη Ζήρεια, το ψηλότερο βουνό της Κορινθίας, είναι ό,τι ψάχνετε. Ειδικά τον χειμώνα και την άνοιξη, τα χρώματα εκεί είναι απλά ξεχωριστά.

Το ορεινό χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς -τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα-, τα οποία προλαβαίνετε να τα δείτε με μία εξόρμηση. Γενικά, η περιοχή προσφέρεται τόσο για βόλτες με το αυτοκίνητο όσο και για περπάτημα στη φύση. Μάλιστα, συνδυάζεται εύκολα με εκδρομή στη λίμνη Δόξα αλλά και στο γραφικό χωριό του Φενεού.

Αφού το μάτι σας «χορτάσει» όμορφες εικόνες, μπορείτε να κάνετε μία στάση σε μία από τις πολλές καλές ταβέρνες που βρίσκονται στα Τρίκαλα πριν επιστρέψετε στην Αθήνα.

#3 Χαλκίδα

Η «πόλη των τρελών νερών» είναι ο πρώτος προορισμός εκτός Αττικής που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων που ακούν «μονοήμερη απόδραση». Όχι άδικα, καθώς βρίσκεται ούτε 1 ώρα από την Αθήνα.

χαλκίδα

Πριν κάτσετε σε κάποια από τις καφετέριες της Χαλκίδας, προτείνουμε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο Καράμπαμπα για να δείτε πανοραμικά την πόλη και, φυσικά, να περπατήσετε στη Γέφυρα του Ευρίπου.

Μετά τον καφέ σας, αξίζει να πάτε για ψάρι, Σαρακοστιανά και θαλασσινά, συνοδεία ούζου στην παραλία της Χαλκίδας ή τη Νέα Αρτάκη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 8 χλμ.

Διαβάστε επίσης

Λαμιώτικη Γκαμήλα: Το αποκριάτικο έθιμο που κρατάει πάνω από δύο αιώνες

Καθαρά Δευτέρα: Τρεις γραφικοί προορισμοί για ένα αξέχαστο τριήμερο

Καθαρά Δευτέρα 2024: Πέντε υπέροχοι προορισμοί μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ