Γύθειο
Γύθειο: θα είναι σαν να είσαι σε νησί αλλά δεν θα είσαι σε νησί
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Καθαρά Δευτέρα: Τρεις γραφικοί προορισμοί για ένα αξέχαστο τριήμερο

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι η πρώτη, πολύ καλή, ευκαιρία που έχετε να βγείτε εκτός πόλης και να επισκεφτείτε κάποιον γραφικό προορισμό, είτε επιλέξετε να πετάξετε τον χαρταετό είτε όχι. Ελπίζουμε να μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη.

Το πρώτο τριήμερο του 2024 πλησιάζει και είναι η πρώτη καλή ευκαιρία να φύγουμε από την πόλη. Οι αναζητήσεις στη Google σχετικά με το πού να πάμε εκείνες τις μέρες είναι αυξημένες, όπως και οι συζητήσεις με την οικογένεια ή τους φίλους για να βρείτε ένα κοινό έδαφος.

Αν μη τι άλλο, οι επιλογές είναι πολλές -από θάλασσα έως βουνό κι από κοντινές έως λίγο πιο μακρινές. Για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή, παρουσιάζουμε τρεις γραφικούς προορισμούς που αξίζουν της προσοχής σας.

#1 Καρπενήσι

Αν αναζητάτε ένα μέρος όπου μπορείτε να συνδυάσετε το περπάτημα και βόλτες στη φύση με το καλό φαγητό, τότε το βρήκατε στο Καρπενήσι.

Καρπενήσι
Στο Καρπενήσι μπορείτε να συνδυάσετε το περπάτημα και τις βόλτες στη φύση με το καλό φαγητόunsplash

Τα μεγάλα πεζοδρόμια που υπάρχουν σας δίνουν την ευκαιρία να την περπατήσετε και να ανακαλύψετε τα καφενεία, τις ταβέρνες και τα μπαρ της πόλης και να φτάσετε στην πλατεία Μπότσαρη, η οποία καλύπτεται από μαρμάρινες ψηφίδες όπου αναγράφονται παλιοί δήμοι της περιοχής.

Όσον αφορά τη φύση, γενικότερα η Ευρυτανία σάς αποζημιώνει και με το παραπάνω. Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μαγευτικό, ενώ το γραφικό Μεγάλο Χωριό, μέσα στα έλατα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι, θα σας κερδίσει με την απλή ομορφιά του.

#2 Μονεμβασιά

Κατεβαίνοντας στη Λακωνία, η ιστορική καστροπολιτεία είναι από εκείνες τις πόλεις που δεν χρειάζονται να κάνουν πολλά για να σας προσελκύσουν.

Μονεμβασια
H ιστορική καστροπολιτείαUnsplash

Μεσαιωνικά τείχη, βυζαντινές εκκλησίες, λιθόστρωτα σοκάκια, θάλασσα θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε τι χρονιά έχουμε.

Πριν πιάσετε κάποιο γραφικό ταβερνάκι ή καφέ και χαλαρώσετε πλήρως, επιδιώξτε να δείτε το σπίτι του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, αλλά και να ανεβείτε στην πάνω πόλη. Μόλις δείτε τη θέα, θα καταλάβετε τον λόγο.

#3 Γύθειο

Αν και έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι πως το Γύθειο είναι όμορφο και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

To Γύθειο με το γραφικό λιμανάκι
To Γύθειο με το γραφικό λιμανάκιunsplash

Η πόλη της Λακωνίας έχει ένα γραφικό λιμανάκι που σας κάνει να πιστεύτε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί, χωρίς καν να έχετε μπει σε καράβι.

Αν είστε λάτρεις της αρχιτεκτονικής, και μάλιστα της νεοκλασικής, τα πολύχρωμα σπιτάκια δύσκολα θα σας αφήσουν αδιάφορους. Αντίθετα, θα θέλετε να περπατήσετε στα σοκάκια για να τα δείτε όλα. Από εκεί και πέρα, το Γύθειο έχει αρκετά καφέ και ταβερνάκια για να πάρετε τις απαραίτητες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι οι προορισμοί «dupes» και πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

Θεσσαλονίκη: Οι 6 λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίζει

Μέτσοβο: 5 λόγοι που το κάνουν μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ