Κερκίνη
Στη Λίμνη Κερκίνη θα συναντήσετε 320 είδη πτηνών
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Η άγρια ομορφιά της Βόρειας Ελλάδας: Τρεις προορισμοί για φυσιολάτρες

Μοναδικές μονοήμερες εξορμήσεις στην Βόρεια Ελλάδα που μπορείτε να διοργανώσετε με τους αγαπημένους σας για να χαρείτε τη φύση.

Άνοιξη σημαίνει φύση και η πατρίδα μας έχει αμέτρητες επιλογές για να την απολαύσετε. Την εποχή που όλα είναι ανθισμένα, μια ανάσα πριν το Πάσχα και καθώς το κρύο απομακρύνεται, η ανάγκη να χαρείτε τις ηλιόλουστες μέρες γίνεται όλο και πιο έντονη. Κάθε άκρη της Ελλάδας αυτήν την περίοδο μπορεί να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στα καταπράσινα τοπία της και εσείς οφείλετε να είστε έτοιμοι να απολαύσετε στο έπακρον τις σύντομες εξορμήσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να σας φέρουν πιο κοντά στη φύση.

#1 Λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα

Σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, τα Λουτρά Πόζαρ του Νομού Πέλλας, αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή μονοήμερης εκδρομής.

Η ονομασία τους προέρχεται από τη λέξη «Πόζαρ» που σημαίνει «κάτω από τη φωτιά» και αυτό συμβαίνει στην κυριολεξία, καθώς οι ιαματικές πηγές βρίσκονται σε υψόμετρο 390 μέτρων μέσα στην κοίτη του Θερμοπόταμου.

Πόζαρ
«Πόζαρ» σημαίνει «κάτω από τη φωτιά»unsplash

Χαρακτηριστικής ομορφιάς οι φυσικοί καταρράκτες του ποταμού, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ενώ σε συνδυασμό με τα ρυάκια που βρίσκονται τριγύρω και με την κοιλάδα της περιοχής, δημιουργούν ένα σκηνικό ηρεμίας.

Μπορείτε να συνδυάσετε μία βόλτα στο μουσείο των Λουτρών, μία πεζοπορία ανάμεσα στα χαρτογραφημένα μονοπάτια, μία επίσκεψη στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις νοστιμιές από την περιοχή των λουτρών.

#2 Παγγαίο όρος στην Καβάλα

Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Καβάλα βρίσκεται το φημισμένο, για τη λατρεία του Διονύσου και τα ορυχεία αργυρού και χρυσού στην αρχαιότητα, Παγγαίο όρος.

Το μέρος αυτό φιλοξενεί γραφικά ορεινά χωριά και πυκνά δάση οξιάς, πλατάνου, ελάτης και καστανιάς και είναι ιδανικός προορισμός αν θέλετε να ανακαλύψετε ένα πανέμορφο, σχεδόν ανεξερεύνητο τοπίο της Ελλάδας.

κρασί
Οινογνωσία στα Οινοποιεία της περιοχήςusplash

Έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε ανάμεσα σε γραφικούς οικισμούς, όπως η Μουσθένη και η Μεσορόπη, να επισκεφτείτε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά, να κλείσετε για οινογνωσία στα Οινοποιεία της περιοχής, να επισκεφτείτε παραδοσιακά αποστακτήρια τσίπουρου για να δείτε τη διαδικασία απόσταξης καθώς και να απολαύσετε το φαγητό σας σε μικρά γραφικά ταβερνάκια.

#3 Λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες

Ο συνδυασμός του τοπίου, της ομίχλης και της λίμνης Κερκίνης αφήνει τη φαντασία να καλπάζει.

Βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τις υπόλοιπες εμπειρίες που σας προτείνουμε, και όμως το μαγευτικό σκηνικό που θα συναντήσετε κάνει κάθε λεπτό της διαδρομής σας να αξίζει.

Η Λίμνη Κερκίνη ανήκει στα σημαντικά ευρωπαϊκά οικοσυστήματα και προσφέρει εντυπωσιακό αριθμό υπαίθριων δραστηριοτήτων άθλησης και περιπέτειας, όπως πεζοπορίες, ιππασία, ποδηλασία, κανό, βόλτες με βάρκα ενώ θα εκπλαγείτε από την άγρια ζωή που θα συναντήσετε: 320 είδη πτηνών, νεροβούβαλους, φλαμίνγκο και πελεκάνους.

Στο τραπέζι σας, σε ένα από τα πολλά γύρω από τη λίμνη εστιατόρια, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γριβάδια, τα ψάρια της λίμνης αλλά και συνταγές από το βουβαλίσιο κρέας τους ενώ θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε κάποιο από τα μαγαζιά του χωριού Πορόια, για να αγοράσετε τοπικά προϊόντα.

Λίμνη Κερκίνη
Η Λίμνη Κερκίνη ανήκει στα σημαντικά ευρωπαϊκά οικοσυστήματα και προσφέρει εντυπωσιακό αριθμό υπαίθριων δραστηριοτήτων άθλησης και περιπέτειαςunsplash

Η άνοιξη είναι εδώ και η φύση σας καλεί να απολαύσετε τα τοπία της, να χαρείτε το πράσινο, να εισπνεύσετε καθαρό οξυγόνο και μοναδικές μυρωδιές και να γευτείτε το μεγαλείο της με όλες σας τις αισθήσεις σε μοναδικές μονοήμερες εξορμήσεις στην Βόρεια Ελλάδα που μπορείτε να διοργανώσετε με τους αγαπημένους σας.

Διαβάστε επίσης

Θα έχουμε πάντα τα Γιάννενα: 5 καλοί λόγοι για να επισκεφθείς την πόλη της κυρά Φροσύνης

Τουρισμός ευεξίας: Ύπνος, παγόλουτρα και ταξίδι στις Μπλε Ζώνες

Γαστρονομικός τουρισμός: Τα 5+1 γευστικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε μία φορά στη ζωή σας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ