TRAVEL

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα πιο διάσημα δέντρα στον κόσμο; (pics)

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα πιο διάσημα δέντρα στον κόσμο; (pics)

Κι όμως, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που επιλέγουν έναν προορισμό για να θαυμάσουν... ένα δέντρο!

Θεματικές διακοπές - Τα διάσημα δέντρα!

Arbol del Tule, Μεξικό

arbol de tule


Στο κέντρο της πόλης Santa Maria del Tule στη μεξικάνικη πολιτεία Οαχάκα υπάρχει το δέντρο με το μεγαλύτερο κορμό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το κυπαρίσσι Arbol de Tule, με ηλικία που εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 1.200 και τα 3.000 χρόνια.

Boab Prison Tree, Αυστραλία

boab australia


Ένα μεγάλο κοίλο δέντρο στα νότια του Ντέρμπι της Δυτικής Αυστραλίας που, σύμφωνα με τις παραδόσεις, χρησιμοποιήθηκε σα φυλακή για τους αυτόχθονες Αυστραλούς τη δεκαετία του 1890.

Lone Cypress, ΗΠΑ

103473534 1e059d4c9c z


Το Μοναχικό Κυπαρίσσι αποτελεί το πιο διάσημο σημείο της ακτογραμμής που ενώνει το Pacific Grove και την Pebble Beach κοντά στο Μοντερέυ των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ενδημικό είδος κυπαρισσιού που συναντάται μόνο στην Κεντρική Ακτή της Καλιφόρνια.

Socotra Dragon Trees, Υεμένη

sokotraaaaa


Το δέντρο του είναι το πιο χαρακτηριστικό φυτό της Σοκότρα. Η παράξενη εμφάνισή του σε συνδυασμό με την σκούρα κόκκινη ρητίνη του που μοιάζει με αίμα είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Avenue of Baobabs, Μαδαγασκάρη

madagaskari


Η Λεωφόρος των Baobabs είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Μαδαγασκάρης κι όχι άδικα. Το εντυπωσιακό τοπίο, με τα 800 χρονών δέντρα, προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν αυτό το -όχι και τόσο γήινο- τοπίο.

Διαβάστε επίσης:

Αγαθονήσι: Ο «ανέγγιχτος» παράδεισος της Δωδεκανήσου