TRAVEL

Τα πιο περίεργα και «βρώμικα» φεστιβάλ της υφηλίου!

Τα πιο περίεργα και «βρώμικα» φεστιβάλ της υφηλίου!

Ντοματοπόλεμοι, λασπομαχίες, μπουγελώματα – Σε αυτά τα φεστιβάλ βγαίνεις πάντα λερωμένος!

Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο από αυτά τα φεστιβάλ να βγεις σένιος!

Ντοματοπόλεμος στην Ισπανία

tomato stomach 3018562k


Στην πόλη Bunol στην Ισπανία, κάθε χρόνο διεξάγεται ένας ντοματοπόλεμος τεραστίων διαστάσεων, όπου παίρνουν μέρος συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο!Πρωτοξεκίνησε την δεκαετία του 1940 και σήμερα αποτελεί θεσμό για την μικρή πόλη της Ισπανίας.

Χόλι - Ινδία

Holi 2520749k

Γνωστό και ως η γιορτή των χρωμάτων, το Χόλι είναι ένα Ινδουϊστικό θρησκευτικό φεστιβάλ το οποίο λαμβάνει χώρα στις αρχές της άνοιξης. Παραμονή της γιορτής ανάβουν φωτιές οι οποίες ονομάζονται Χολίκα Δαχάν και κατά την εορτή οι άνθρωποι ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον.

Γαλαξίδι – Αλευροπόλεμος

flour 2520746k

Πρόκειται για μια καθιερωμένη γιορταστική εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, όπου οι λάτρεις του καρναβαλιού δεν παίζουν με τις σερπαντίνες και το χαρτοπόλεμο, αλλά επιδίδονται στον «αλευροπόλεμο» που κρατά τις ρίζες του από το 1801.

Όπως υποδηλώνει και η ίδια η λέξη, βασικός πρωταγωνιστής της ημέρας είναι το αλεύρι, που πετιέται σε γενναιόδωρες ποσότητες μεταξύ των καρναβαλιστών την ώρα που χορεύουν σε ξεχωριστούς κύκλους οι άντρες και οι γυναίκες.

Ο πόλεμος των πορτοκαλιών, Ιταλία

pied-orange 2520751k


Αν και φαντάζει νόστιμο, ωστόσο αν δεν φοράς το κράνος σου, είναι σίγουρα επίπονο! Είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ food fight της γείτονας χώρας, στον «πόλεμο των πορτοκαλιών», όπως μαρτυρεί και το όνομά του, πολεμάς, πετώντας πορτοκάλια!

Λασπομαχία, Boryeong Mud Festival

korea-mud 2520755k


Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πόλη Boryeng, κοντά στην Σεούλ, της Νότιας Κορέας. Ξεκίνησε το 1990 και από τότε μέχρι σήμερα προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Cooper's Hill Annual Cheese Rolling (κάθε Μάιο στο Gloucester)

cheese-roll 2520744k


Κυνηγώντας το τυρί.

Songkran Festival (κάθε χρόνο στις 13-15 Απριλίου, στο Chiang Mai της βόρειας Ταϊλάνδης)

songkran 2520740k

Το μπουγέλωμα, πολύ πριν το Ice Bucket Challenge

Δεν πας ποτέ στο μεγαλύτερο μπουγέλο χωρίς νεροπίστολο.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Κατακόκκινες εικόνες από το φεστιβάλ ντομάτας!