TRAVEL

Μύκονος: Η «πριγκίπισσα» των Κυκλάδων

Μύκονος: Η «πριγκίπισσα» των Κυκλάδων

Μύκονος, ένα όνομα μία τεράστια λαμπερή ιστορία που άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστή λίγο πριν τη δεκαετία του ’80 για να… απογειωθεί δέκα χρόνια αργότερα.

Η κοσμοπολίτικη αλλά συγχρόνως παραδοσιακή αίσθηση, σε συνδυασμό με την αριστοκρατική της αίγλη, έχουν ανακηρύξει το νησί των ανέμων ως έναν από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Από τα στενά της σοκάκια έχουν περάσει όλοι, από τον Albert Camus, τον -δικό μας- Οδυσσέα Ελύτη, μέχρι τον ηθοποιό Matthew McConaughey, τις αδερφές Kardashians, το Γιάννη Τσαρούχη και τη Lindsay Lohan. Προκαλεί απορία πώς ένας τόσο μικρός τόπος, μία πινέζα στον παγκόσμιο χάρτη, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσες διαφορετικές και ταυτόχρονα αντιφατικές προσωπικότητες μεταξύ τους. Ένα είναι σίγουρο, η Μύκονος είναι ένας τόπος ακαταμάχητα θελκτικός, με όμορφες ιδιαιτερότητες που γοητεύει τους πάντες ανεξαιρέτως.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Μύκονος να έχει ταυτιστεί με τον πλούτο, την υπερβολή, τα… αχαλίνωτα νυχτοπερπατήματα και τα παράλογα τερτίπια του κάθε μεγιστάνα που «παρκάρει» το πλωτό του σε κάποιον από τους κολπίσκους του νησιού, η Μύκονος όμως είναι μία εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από παρόμοιες επιφανειακές περιγραφές. Οι λόγοι στο κείμενο που ακολουθεί, το επιβεβαιώνουν περίτρανα!

Διαθέτει μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες

Θα τις γνωρίσετε από κοντά, αφού πρώτα επιβιβαστείτε σε ένα παραδοσιακό καΐκι από τον κόλπο του Ορνού. Από εκεί, σειρά έχει η Ψαρού, η Παράγκα, το Super Paradise, το Καλό Λιβάδι και η Φραγκιά. Με άλλα λόγια, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε εν πλω όλες τις δημοφιλής παραλίες του νησιού, τους βραχώδεις κόλπους της και να απολαύσετε βουτιές και ατελείωτο κολύμπι στο απέραντο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο. Ο ντόπιος καπετάνιος που ξέρει καλά τα κατατόπια, θα σας υποδείξει το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε την τύχη σας στο ψάρεμα. Στο τέλος της κρουαζιέρας θα στήσετε το δικό σας barbeque σε μία από τις χρυσές ακτές του νησιού.

Και το πιο πολυτελές ξενοδοχείο του Αιγαίου

Ναι, στη Μύκονο η έννοια της πολυτέλειας παίρνει άλλες διαστάσεις! Επιλέγοντας για τη διαμονή σας το exclusive boutique Grace Mykonos, θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, λίγα μόλις βήματα από την αμμουδερή παραλία του Αγίου Στεφάνου. Διαθέτει ανακαινισμένα deluxe δωμάτια, σουίτες υψηλών προδιαγραφών με ή χωρίς πισίνα για νιόπαντρα ζευγάρια που διανύουν το μήνα του μέλιτος, ακόμη και πολυμελείς οικογένειες. Αυτό βέβαια που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι το ανεπανάληπτο design του, που χαρακτηρίζεται από σύγχρονα και παραδοσιακά Κυκλαδίτικα στοιχεία.

Προσφέρει εμπειρίες ευεξίας

Παρότι η Μύκονος θεωρείται η «πριγκίπισσα» της νυχτερινής ζωής, με καταστήματα που δεν κλείνουν τη μουσική πριν ανατείλει ο ήλιος, είναι συγχρόνως το μέρος που μπορεί κάποιος να ζήσει την απόλυτη wellbeing εμπειρία χαλάρωσης. Για παράδειγμα, παρακολουθώντας ομαδικά ή ιδιωτικά yoga sessions, προσαρμοσμένα στις ικανότητες και τις ανάγκες σας, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικευμένου instructor, θα καταφέρετε να φέρετε σε ισορροπία το σώμα με το πνεύμα! Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε άλλες γλώσσες πέρα των Ελληνικών ενώ έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα από τη Hatha, τη Vinyasa, τη Ashtanga yoga και τις yogalates. Στο τέλος της συνεδρία, μη διστάσετε να περάσετε μία βόλτα από το boutique spa του ξενοδοχείου Grace Mykonos. Διαθέτει ατμόλουτρο, σάουνα, μπάνιο υδροθεραπείας και «serpatine» shower, ενώ το καταρτισμένο προσωπικό, θα σας παρέχει μία χαλαρωτική θεραπεία αναζωογόνησης!

Ενδείκνυται για όσους απολαμβάνουν τις δραστηριότητες

Πώς θα σας φαινόταν να ανακαλύψετε τα βράχια, τις σπηλιές του και την… κρυφή θαλάσσια ζωή του νησιού, επιβαίνοντας σε ένα καγιάκ και κάνοντας κουπί; Στη Μύκονο έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι εικόνες των απόκρημνων κόλπων που θα αντικρύσετε είναι πραγματικά θεαματικές! Για τους ακόμη πιο… τολμηρούς, υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσουν μία βόλτα πλάι στα κύματα, ιππεύοντας ένα άλογο! Ένα πικ νικ με ντόπια καλούδια στην παραλία και όλους γύρω από την αναμμένη φωτιά, είναι το ιδανικό κλείσιμο μίας αξέχαστης μέρας!

Αν φέτος θέλετε να γνωρίσετε το πραγματικό «πρόσωπο» της Μυκόνου, έχετε την τέλεια αφορμή! Τα Bespoke Experiences του ξενοδοχείου Grace Mykonos, είναι μία σειρά δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένες για να φέρνουν τους επισκέπτες πιο κοντά με την παράδοση και τη φιλοσοφία του τόπου που επισκέπτονται. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές θεματικές όπως η γαστρονομία, η ιστορία, η ευεξία εκείνη που σας ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας.