ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κικίλιας για σκουπίδια στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου: Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας

Κικίλιας για σκουπίδια στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου: Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας
Η παραλία στη Ζάκυνθο έχει καθαριστεί ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η παραλία στη Ζάκυνθο έχει καθαριστεί ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας

Στην εικόνα με τα σκουπίδια στην διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/09) ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε, επίσης, ότι σήμερα η εικόνα της παραλίας έχει αποκατασταθεί καθώς έχει καθαριστεί πλήρως. Όσον αφορά, δε, το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το φαινόμενο επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο της εστίασης, να χρεώνουν υπερβολικές και αδικαιολόγητες τιμές – με αφορμή τα περιστατικά στη Μύκονο – λέγοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και αποτελούν διαφήμιση για τη χώρα μας.

«Δυστυχώς όμως υπάρχουν κι οι λίγοι οι οποίοι δυσφημούν τη χώρα και αμαυρώνουν την εικόνα της στο εξωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική» διεμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την γενικότερη κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η χρονιά που διανύουμε είναι συγκλονιστική προσθέτοντας ότι «φέτος καταφέραμε να κερδίσουμε το «στοίχημα» της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα επιτύχομε και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προσελκύοντας τουρίστες με υψηλότερο εισόδημα που ξοδεύουν αρκετά περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους».