ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η «Μυθική Πελοπόννησος» μπαίνει δυναμικά στην τουριστική αγορά

Η «Μυθική Πελοπόννησος» μπαίνει δυναμικά στην τουριστική αγορά

Με βασικό σύνθημα το «Μυθική Πελοπόννησος», η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία τρία χρόνια ακολουθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για περαιτέρω διείσδυση της περιοχής στις διεθνείς αγορές.

Αποστολή: Νεφέλη Σκαρλίδου

Η περιοχή της Πελοποννήσου, με θέα στη Μεσόγειο θάλασσα, καταλαμβάνει ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος της Ελλάδας, οι έντονες τραχιές εκτάσεις της, οι ατελείωτες παραλίες, τα επιβλητικά βουνά και τα πολύτιμα ποτάμια μαζί με τις μαγευτικές καστροπολιτείες της και τα γεμάτα ζωή χωριά της, την τοποθετούν στους προορισμούς που όλοι πρέπει να επισκεφτούμε κάποια φορά στη ζωή μας!

Αυτή την ταυτότητα της Πελοποννήσου προσπαθούν να αναδείξουν στη διεθνή τουριστική αγορά οι άνθρωποι της Περιφέρειας, ώστε να τροφοδοτηθεί με τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο ετήσιο συνέδριο της ABTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας) που διοργανώθηκε για το 2015 στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο resort Costa Navarino, ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και οι άνθρωποι της Περιφέρειας παρουσίασαν στο σεμινάριο Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, τις δράσεις που έχουν κάνει ώστε η Πελοπόννησος να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός.

Η συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας που έγινε κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου για τη διεκδίκηση του ετήσιου συνεδρίου της ABTA είχε ως αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να διακριθεί ανάμεσα σε 30 προορισμούς και να κερδίσει τη διοργάνωση ενός συνεδρίου με 60 χρόνια ιστορία όπου οι συμμετέχοντες θεωρούνται διαμορφωτές γνώμης και προώθησης προορισμών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 526 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών καθώς και τουριστικοί συντάκτες.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου στο χαιρετισμό της σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα τολμά και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο του τόπου και, αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη διεκδίκηση της διοργάνωσης, ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση.

«Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έργο και Δράσεις»

Photo27

Ο σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σωτήρης Βαρελάς αναφέρθηκε στην εισήγησή του με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έργο και Δράσεις», στον περιφερειακό σχεδιασμό για τον τουρισμό και στις επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου, όπως είπε, ο κόσμος να φιλοξενείται με άνεση. Παράλληλα, ανέλυσε συνοπτικά όλες τις δράσεις που έχουν γίνει προς το παρόν, για την ανάδειξη της περιοχής και της προσέλκυσης ξένων τουριστών που θέλουν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μυθική Πελοπόννησος», οι άνθρωποι της Περιφέρειας φρόντισαν να εστιάσουν σε δέκα «εμπειρίες» ώστε, ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται την περιοχή να καλύψει τις ανάγκες του.

Photo31

Αναφέρθηκε επίσης και στις εκθέσεις που έχουν επισκεφτεί ως περιφέρεια, όπου χιλιάδες Ευρωπαίοι ήρθαν σε επαφή με τον «Μύθο της Πελοποννήσου».

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βαρελάς, δόθηκε στην παρουσίαση της Πελοποννήσου μέσα από το διαδίκτυο, με σύγχρονες ιστοσελίδες – οδηγό για όλα τα αξιοθέατα των νομών.

Η «Μυθική Πελοπόννησος» και οι Στυμφαλίδες όρνιθες μάγεψαν τους Βρετανούς

Η επίσημη υποδοχή των συνέδρων της ΑBTA και όλων των προσκεκλημένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε με παραδοσιακούς χορούς το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, μπροστά από το σπίτι του ολυμπιονίκη Τσικλητήρα και, αμέσως μετά, στη μαρίνα της Πύλου, η Περιφέρεια παρουσίασε στους συνέδρους, με μουσικό και οπτικό σκηνικό, την Πελοπόννησο μέσα από τους μύθους που την έχουν κάνει γνωστή παγκοσμίως από τα αρχαία χρόνια.

MAD 8042

Εντυπωσιακή ήταν η αναπαράσταση, βασισμένη στο Μύθο του Ηρακλή με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, όπου οι προσκεκλημένοι έπρεπε να περπατήσουν ανάμεσα σε επιβλητικούς κίονες, και να διώξουν τις όρνιθες (χιλιάδες μπαλόνια) με τα κρόταλά τους, ώστε να μπουν στο χώρο της δεξίωσης.

Παραδοσιακά εδέσματα και ποτά περίμεναν τους Βρετανούς, οι οποίοι, αφού χόρεψαν το συρτάκι τους, δεσμεύτηκαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την Πελοπόννησο άμεσα!

Σχετικές ειδήσεις