TRAVEL

Φεστιβάλ Σοκολάτας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στο Παρίσι

Σοφία Βεργοπούλου

Αν το θέλετε σε άπταιστη γαλλική είναι το Salon du Chocolat και είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του κόσμου αφιερωμένο στη σοκολάτα και το κακάο. Οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες του κόσμου θα βρίσκονται εκεί για να συμμετέχουν στο World Chocolate που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου.

Αφού λήξει ο διαγωνισμός, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου ο χώρος θα διατεθεί για εκπαιδευτικά σεμινάρια και ζωντανές επιδείξεις σχετικά με την τέχνη της σοκολατοποιίας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ χιλιάδες τεχνίτες της σοκολατοποιίας θα βρίσκονται εκεί και θα φτιάχνουν γλυκά τα οποία φυσικά και θα μπορείτε να θαυμάσετε και κάποια εξ αυτών να τα δοκιμάσετε.
Φυσικά καλό θα ήταν αν τελικά αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Παρίσι εκείνες τις μέρες να προγραμματίσετε να κάνετε και άλλα πράγματα, αν μη τι άλλο για να κάψετε τις θερμίδες που θα έχετε φορτώσει στο Φεστιβάλ.
Το Μουσείο του Λούβρου επί παραδείγματι το οποίο είναι 60.000 τ.μ. είναι μια καλή άσκηση Δείτε οπωσδήποτε τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και φυσικά τη Μόνα Λίζα.
Η Παναγία των Παρισίων είναι κάτι που επίσης οφείλεται να δείτε και κατά προτίμηση όταν καθρεφτίζεται στα νερά του Σηκουάνα. Για τον πύργο του Άιφελ δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς.
Για μια πιο εναλλακτική βόλτα προτιμήστε το Μαρέ το οποίο είναι γεμάτο καφέ, μοδάτα ατελιέ και φυσικά για φαλάφελ. Στη Μονμάρτη περιπλανηθείτε στα σοκάκια που περπάτησαν ο Πικάσο, ο Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Έρνεστ Χέμινγουέι και ψωνίστε από τους πλανόδιους καλλιτέχνες.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved