ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΔΙΑΜΟΝΗ

Airbnb: First we take New York then we take...

Airbnb: First we take New York then we take...

Μόνο παραφράζοντας τους στίχους του πασίγνωστου τραγουδιού του Leonard Cohen μπορεί να μιλήσει κανείς για την Airbnb και την πόλη της Νέα Υόρκης.

Το γνωστό site ενοικίασης ιδιωτικών χώρων βρίσκεται σε μακρά αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης. Η Νέα Υόρκη αποτελεί τη βασική αγορά του airbnb με 20.000 καταχωριμένες στο site της. Αυτό που αρχικά ήταν μια ευκαιρία για όλους, φαίνεται να έχει γυρίσει μπούμερανγκ στο δημοφιλές site.

Οι ξενοδόχοι είναι έξαλλοι γιατί χάνουν χρήματα και ανταγωνίζονται ιδιώτες που δεν πληρώνουν το φόρο που πληρώνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι έξαλλοι γιατί οι ενοικιαστές τους παράνομα υπενοικιάζουν τα σπίτια τους. Αλλοι πάλι λένε ότι λόγω της airbnb τα ενοίκια στη Νέα Υόρκη παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Όπως και να ΄χει η κόντρα δεν πρόκειται να σταματήσει εύκολα και γρήγορα. Κυρίως γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο ικανό να σταματήσει την airbnb. Aπό την πλευρά του ο ακτιβιστής Murray Cox έφτιαξε ένα διαδραστικό χάρτη, χρησιμοποιώντας τις καταχωριμένες στο site κατοικίες για να δείξει ότι η Νέα Υόρκη είναι πλέον τσιφλίκι της airbnb. Η τελευταία δήλωσε πως η απεικόνιση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού πολλά σπίτια έχουν διαγραφεί λόγω ελλείψεων.

Σχετικές ειδήσεις