ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστερβέλε και Ρέσλερ υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή προοπτική

Βεστερβέλε και Ρέσλερ υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή προοπτική

"Αντιπατριωτική" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στην χώρα, υπονοώντας τις δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Μιλώντας για την οικονομία κατά την δεύτερη μέρα της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε ότι η οικονομία, ειδικά στη νότια Γερμανία, εξαρτάται τόσο πολύ από τις εξαγωγές, ώστε "θα ήταν αντιπατριωτικό να πηγαίνει κανείς κόντρα στα συμφέροντα του τόπου του, αν π.χ. στη Βαυαρία πιστεύει ότι μπορεί να καταργήσει την Ευρώπη ή να επιτρέψει τη φθορά της Ευρώπης", αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Διευκρίνισε πάντως ότι παραμένει αντίθετος στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών και βεβαίως στην προοπτική περαιτέρω επιβάρυνσης της Γερμανίας.

Μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απηύθυνε έκκληση για την διάσωση του ευρώ, επανέλαβε ωστόσο ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την συνέπεια των κρατών στην τήρηση των κανόνων. "Δεν πρέπει να υπάρχουν παροχές χωρίς αντιπαροχές, για να μπορέσουν τα κράτη που διέρχονται κρίση να σταθούν ξανά στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις", τόνισε ο κ. Ρέσλερ και πρόσθεσε ότι "αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αξιοπιστία της Ευρωζώνης".

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

Βέστερβελε: Μεγαλύτερος σεβασμός για τις χώρες σε κρίση