ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίμπελ:Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο όχι τρίτο πακέτο-Επίθεση στον Σόιμπλε

Νίμπελ:Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο όχι τρίτο πακέτο-Επίθεση στον Σόιμπλε

«Τώρα θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά προς το παρόν τα πηγαίνει καλά», δήλωσε o υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και επικεφαλής υποψήφιος των Φιλελευθέρων (FDP) Ντιρκ Νίμπελ στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, επικρίνοντας τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις δηλώσεις του σχετικά με τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Με την Ελλάδα υπάρχουν σαφείς συμφωνίες για το τι πρέπει να γίνει σε αντάλλαγμα για την τρέχουσα δανειακή βοήθεια και το καλοκαίρι του 2014 θα εξετασθεί τι έχει επιτευχθεί και τι πρέπει ακόμη να γίνει, δήλωσε ο κ. Νίμπελ στην «Stuttgarter Zeitung» και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία κατανόηση για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, τις οποίες χαρακτήρισε «ατυχή διατύπωση, η οποία προκάλεσε φόβο».

Αναφερόμενος ακόμη στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο κ. Νίμπελ έκανε λόγο για «ένα κόμμα παράξενων και εν συγχύσει ανθρώπων» και προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ότι δεν θα επιτύχει την είσοδο στην Βουλή, αλλά στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί για λίγες ψήφους να εμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων και να οδηγηθεί η χώρα σε κυβέρνηση κεντροαριστερής συνεργασίας.