ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανονικά πληρώνονται 55 επίορκοι εφοριακοί και τελωνειακοί!

Κανονικά πληρώνονται 55 επίορκοι εφοριακοί και τελωνειακοί!

Αν και κατηγορούνται για πολύ σοβαρά αδικήματα, παρ' όλα αυτά 55 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί και τελωνειακοί) συνεχίζουν να πληρώνονται κανονκά από το Δημόσιο, λες και δεν συμβαίνει τίποτα!

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι, μεταξύ άλλων, εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία, απάτη κατ' εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και παράβαση καθήκοντος κ.λπ..

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς απαιτείται η πειθαρχική διερεύνησή τους.

Αμέσως μετά τη διαβίβαση των στοιχείων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την πλήρη και σε βάθος πειθαρχική διερεύνηση όλων των περιπτώσεων, την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και συντρέχουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, ενώ ζήτησε και τη διερεύνηση των λόγων μη εκκίνησης ή καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας.