ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύσημα από Μέρκελ για το πλεόνασμα

Εύσημα από Μέρκελ για το πλεόνασμα

«Μπορούμε πλέον να δούμε την πρώτη επιτυχία. Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε το δέοντα σεβασμό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Κανείς δεν μπορούσε πριν να σκεφτεί ότι η χώρα θα επιτύγχανε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.


«Η Ελλάδα έκανε αλλαγές τα τελευταία χρόνια που ήταν απολύτως αξιόλογες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήταν πολλές, αλλά από γερμανικής πλευράς, κρίνονται σημαντικές», τόνισε η Μέρκελ, μιλώντας σήμερα σε εμπορικό συνέδριο στο Βερολίνο.

Προλειαίνοντας το έδαφος για την αυριανή συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει φερεγγυότητα, προσθέτοντας ότι και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι έναντί της.

Ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι η αυριανή συνάντηση θα είναι «μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Ανγκελα Μέρκελ από τον Ελληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα».

Θετικές για την Ελλάδα ήταν επίσης και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι οι εταίροι θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τη χώρα μας και πως «επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει ένα ακόμη "success story", όπως εκείνο της Ιρλανδίας», αναγνώρισε την ύπαρξη λαθών και από την πλευρά της τρόικας.

«Υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και γι' αυτόν τον λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Κατάσχονται 56 σπίτια την ημέρα (vid)

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα (vid)