ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται μέτρα – σοκ «περαιτέρω προσαρμογής»!

Έρχονται μέτρα – σοκ  «περαιτέρω προσαρμογής»!

«Κίτρινες» κάρτες της Κομισιόν στον προϋπολογισμό με το «καλημέρα»

Χωρίς την έγκριση της τρόικα κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014, καθώς κυβέρνηση και δανειστές δεν τα έχουν βρει ακόμα σε μια σειρά μέτρων.

Η Κομισιόν δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι η τριμερής επιτροπή δεν έχει δώσει το «πράσινο φως», που σημαίνει ότι εντός του επόμενου έτους θα καταρτιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει μέτρα .. «περαιτέρω προσαρμογής», όπως τονίζουν οι Βρυξέλλες.

Με το «καλημέρα» της κατάθεσής του στη Βουλή, η Κομισιόν αρχίζει να εξετάζει ποιες αλλαγές θα κάνει στον «ελλιπή» προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Το κενό των 1,8 δισ. που αυξάνει συνεχώς έχει καλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα ποσοστό του, ωστόσο απομένουν πολλά να γίνουν μέχρι να καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει όλα τα ανοιχτά ζητήματα, στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία με την τρόικα, όπως πλειστηριασμοί, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, το τελικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων, αλλά και το δημοσιονομικό κενό.

Η τρόικα τα «βρήκε» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απολύσεις στο δημόσιο και τη διαθεσιμότητα, ενώ κατέληξαν σε συμφωνία και με τον Γιάννη Βρούτση, αποδεχόμενοι μέτρα ύψους 700 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο την εισφοροδιαφυγή.

Η τριμερής επιτροπή σε ανακοίνωσή της αποχωρώντας από την Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας έχει καταγράψει πρόοδο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup στις 9 του μηνός.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός – μαχαιριά στην Υγεία

Γ. Σταθάκης: Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο