ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτοξεύθηκαν οι κατασχέσεις της εφορίας από τραπεζικούς λογαριασμούς!

Εκτοξεύθηκαν οι κατασχέσεις της εφορίας από τραπεζικούς λογαριασμούς!

Αύξηση 68% κατέγραψαν οι κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δημοσίου μέσα στο 2013, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες της NEWSBOMB.

Η εφορία από την ώρα που υπήρξε διασύνδεση με τις τράπεζες βάζει όλο και περισσότερο το «χέρι» της σε λογαριασμούς πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Από χθες και επίσημα, οι ΔΟΥ έχουν στα χέρια τους ένα νέο «εργαλείο» που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε κατασχέσεις με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε 24 ώρες έχουν μπροστά στην οθόνη της όλο το τραπεζικό προφίλ ενός πολίτη για δάνεια και καταθέσεις.

Μέσα σε περίοδο 10 ημερών θα υπάρχει η δυνατότητα κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, από την ώρα που οι τράπεζες θα παραλάβουν το ηλεκτρονικό κατασχετήριο και θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό του καταθέτη. Μέχρι και σήμερα, για να προχωρήσει μια κατάσχεση κατάθεσης από τραπεζικό λογαριασμό χρειάζονται έως και τρεις μήνες, ενώ οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μέσω δικαστικών επιμελητών. Οι e-κατασχέσεις δεν θα μεταβάλουν τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα για το δίχτυ προστασίας που υπάρχει σε ό,τι αφορά το ύψος του ακατάσχετου. Από τις κατασχέσεις εξαιρούνται μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά βοηθήματα μέχρι 1.000 ευρώ, όπως και το επίδομα ανεργίας.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB