ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: Θέμα ημερών η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος

Θεοχάρης: Θέμα ημερών η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος

Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η καταβολή της πρώτης δόσης του κοινωνικού μερίσματος, καθώς το πολύ σε μία εβδομάδα από σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη μαζί με στελέχη της γενικής γραμματείας, προκειμένου να ενημερώσει για τη νέα οργανωτική δομή της.

Πλέον η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις, που θα διασφαλίσουν ότι το μέρισμα θα διανεμηθεί σε όσους το έχουν πραγματικα ανάγκη. Μάλιστα, αφότου κλείσουν και οι δύο επόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, θα εξεταστεί -λαμβανομένης υπόψη και της ανταπόκρισης των πολιτών- το κατά πόσον θα υπάρξουν βελτιώσεις σε οριακά σημεία των κριτηρίων (εισοδηματικά και οικογενειακά).

Αναφερόμενος στην πορεία των φορολογικών εσόδων και την υστέρηση που σημειώθηκε σε αυτό το πεδίο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά σε σχέση με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτικη στο τέλος του 2014 αυτοι να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί. Όπως είπε, η κατάσταση σε αυτό το πεδίο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη».

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου, ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που ειχαν καταγραφει πέρυσι. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το σύστημα έχει ήδη δεχθεί περίπου 300.000 δηλώσεις, ενώ πέρυσι, τέτοια εποχή, δεν είχε καν ¨ανοίξει¨ η σχετική εφαρμογή.

Ο κ.Θεοχαρης γνωστοποίησε, τελος, ότι ο συμψηφισμός του ΦΠΑ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέβριο.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα ξεπεράσει και φέτος τους στόχους