ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες ξεπάγιασαν δυο χειμώνες για τα καπρίτσια της τρόικας!

Οι Έλληνες ξεπάγιασαν δυο χειμώνες για τα καπρίτσια της τρόικας!

Απέτυχε παταγωδώς η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης – Μειώθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα.

Η εμμονή της τρόικας για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν είχε σαν αποτέλεσμα μόνο να ξεπαγιάσουν επί δύο ολόκληρους χειμώνες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και να πνιγούμε στην αιθαλομίχλη. Παράλληλα βούλιαξε και τα κρατικά έσοδα.

Οι αριθμοί που δόθηκαν στην δημοσιότητα αποκαλύπτουν την γκάφα ολκής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τη σεζόν 2012- 2013 - πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο - καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο.

Την σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12 και τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Τα στοιχεία εκθέτουν ανεπανάληπτα τους πρώην υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κ. κ Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι ανήμερα Χριστουγέννων 2013 έλεγαν ότι πέτυχε το μέτρο του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ το συνολικό θέμα της μείωσης των φόρων θα συζητηθεί με την τρόικα το Φθινόπωρο του 2014 πάνω στη βάση της διάταξης του μνημονίου που αναφέρει ότι εφόσον υπάρχει σταθερή υπεραπόδοση στα έσοδα τότε μπορούν να τεθεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Διαβάστε επίσης:

Η σιωπή της... επιστολής!

Ντάνιελ Γκρος στο newsbomb.gr: «Αποκλείεται νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα»

C-130 φόρτωναν τα ελληνικά ΑΤΜ με δισεκατομμύρια – Όλο το θρίλερ

Το Διευθυντήριο του... Ευρώ