ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Euro Working Group: Ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. για την Ελλάδα

Euro Working Group: Ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. για την Ελλάδα

Η πρώτη υποδόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα, εγκρίθηκε σήμερα από το Euro Working Group, το οποίο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η χώρα ολοκλήρωσε και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7-10 ημέρες.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης:

Τρέχουν να καλύψουν το πρωτογενές πλεόνασμα...