ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΘ: Μεγάλη διακίνηση φορτίων στο πρώτο εξάμηνο

ΟΛΘ: Μεγάλη διακίνηση φορτίων στο πρώτο εξάμηνο

Αισιόδοξα μηνύματα στη Θεσσαλονίκη «στέλνει» η εντυπωσιακή αύξηση διακίνησης φορτίων στο λιμάνι της πόλης, που εκτιμάται πως θα γίνει σύντομα από τα πλέονανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου..

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2014, η ΟΛΘ είχε άνοδο κατά 10% στο κύκλο εργασιών έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, ενώ για την τρέχουσα χρήση εκτιμάται πως τα μεγέθη θα είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

«Τα μεγέθη της διακίνησης, αλλά και η οικονομική πορεία της εταιρίας αποδεικνύουν τόσο τη δυναμική, όσο και το ρόλο της ΟΛΘ ΑΕ στην ευρύτερη περιοχή" δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης.

Επιπλέον επεσήμανε πως "Η σιδηροδρομική σύνδεση με τα Σκόπια και το Βελιγράδι, που έχει ξεκινήσει, αλλά και τη Σόφια, αναμένεται να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα πιο ανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επενδυτική «ένεση» για τη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Θεσσαλονίκη από λιμάνι μεταφόρτωσης να γίνει λιμάνι προορισμού».

Τα οικονομικά μεγέθη

Ειδικότερα στη διακίνηση προϊόντων την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2014 τα μεγέθη, όπως καταγράφηκαν από το Τμήμα στατιστικής της ΟΛΘ ΑΕ, είναι τα ακόλουθα:

Στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων διακινήθηκαν 110.740 κοντέινερς, συνολικού όγκου 161.640 TEUs, αυξημένα κατά 12,97% και 12,63% αντίστοιχα έναντι του Α΄ εξαμήνου του 2013.

Στο Συμβατικό λιμάνι η διακίνηση διαμορφώθηκε 2.209.587 τόνους, αυξημένη κατά 2,24% έναντι των 2.161.266 τόνων της περιόδου Ιανουάριος – Ιούνιος 2013.

Διαβάστε επίσης

Πάνω οι φόροι - κάτω οι μισθοί