ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίσεις χρεών σε ταμεία και εφορία με 100 δόσεις

Ρυθμίσεις χρεών σε ταμεία και εφορία με 100 δόσεις

Αφού οδήγησε πολίτες και επιχειρήσεις στην απόλυτη καταστροφή, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να πράξει το αυτονόητο και να υλοποιήσει -επιτέλους- ένα αίτημα ετών που για τους δικούς τους λόγους «μπλόκαραν» οι δανειστές...

Έστω και με καθυστέρηση ετών και αφού προηγουμένως οδηγήθηκαν οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία στα ύψη, η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος για την αποπληρωμή των χρεών προς ταμεία και δημόσιο σε 100 δόσεις.

Αυτό θα προκύψει μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον δεν βάλει κάποια νέα... τρικλοποδιά η Τρόικα που έχει λόγους να διατηρείται σε μεγάλα επίπεδα το χρέος των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το ελληνικό δημόσιο, για να έχει και λόγο... ύπαρξης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών σε μια κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ανάλογα με το ύψος του χρέους που έχουν.

Ετσι, για περίπου 400 χιλιάδες οφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ θα προκύπτει διακανονισμός και ρύθμιση μέχρι 100 δόσεων, για 83.000 οφειλέτες με οφειλές εως 100.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι μέχρι 72, για 12.000 οφειλέτες με χρέη έως 500.000 ευρώ οι δόσεις θα ειναι μέχρι 72, αλλά με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση. Τέλος, για τους οφειλέτες άνω των 500.000 ευρώ η εφορία θα προχωρά σε ειδική μεμονομένη διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο όλο πακέτο της νέας ρύθμισης να συμπεριλάβει και δελεαστικούς όρους για εφάπαξ εξόφληση ακόμα και με σημαντικό ποσοστό κουρέματος, είτε μέρους της οφειλής, είτε των επιτοκίων που σήμερα κυμαίνονται στο 8.15%.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα σώσετε μισθό και σύνταξη από την κατάσχεση

ΕΝΦΙΑ: Βήμα - βήμα η διαδικασία για να βρείτε τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων