ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο

Απαλλαγές και εκπτωσεις εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών για ευάλωτα νοικοκυριά που καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος εξετάζεται το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ημέρες με υπουργική απόφαση να καθοριστούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και κατά 50% ή η πλήρης κατάργησή του όπως είχε γίνει για συγκεκριμένες κατηγορίες με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πιο αναλυτικά μελετάται να:

1) μειωθεί στο μισό ο φόρος για οικογένειες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για την σύζυγο και το κάθε παιδί. Αυτό, εφόσον η επιφάνεια του ακινήτου δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ. και υπο την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

2) υπάρξει πλήρης απαλλαγή από τον φόρο για ανέργους, τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με το ποσό να αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για σύζυγο και κάθε παιδί και για ακίνητο έως 150 τ.μ.

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής και οι δόσεις αντί για τον Δεκέμβριο του 2014 να φτάσουν έως τον Φεβρουάριο του 2015. Οι δόσεις έτσι από 5 θα γίνουν 7.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ρυθμίσεις χρεών σε ταμεία και εφορία με 100 δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εκκαθαριστικού στο TAXIS