ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ιταλός ανέβηκε στον Άγιο Πέτρο για διαμαρτυρία

Βίντεο: Ιταλός ανέβηκε στον Άγιο Πέτρο για διαμαρτυρία

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο παραμένει από το βράδυ της Τρίτης στον τρούλο του Αγίου Πέτρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση Μόντι και την ευρωπαϊκή οδηγία Μπόλκενσταϊν.

«Όχι στον Μόντι, όχι στις πολυεθνικές, όχι στην Ευρώπη. Θα μας σκοτώσετε όλους, πρόκειται για κοινωνική σφαγή», γράφει το πανό που ανάρτησε.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας από την Τεργέστη στη διάρκεια της νύχτας συνομίλησε με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Έντσο Μοάβερο και περιφερειακών υποθέσεων, Πιέρο Νιούντι, όμως επιμένει ότι θα κατέβει από τον τρούλο μόνο όταν μιλήσει με τον πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Φέρεται ότι φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

Κάτω από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου βρίσκονται Ιταλοί πυροσβέστες και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού, που προσπαθούν να πείσουν το Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο να κατέβει από αυτόν.

Δείτε το βίντεο: