ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτη σύλληψη για το σκάνδαλο παιδεραστίας του Τζίμι Σάβιλ

Τρίτη σύλληψη για το σκάνδαλο παιδεραστίας του Τζίμι Σάβιλ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα το πρωί έναν άνδρα άνω των 70 ετών στην περιοχή του Κέμπριτζ στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τον πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ.

Ο άνδρας αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, φέρεται να έχει διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, αναφέρει η αστυνομία. Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας με την ονομασία Yewtree, μετά τη σύλληψη την 1η Νοεμβρίου του βρετανού κωμικού και τραγουδιστή Φρέντι Σταρ, 69 ετών, και του πρώην αστέρα της μουσικής Γκάρι Γκλίτερ, που συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Και οι δύο άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους.

Στα μέσα Οκτωβρίου η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον υπόπτων που είναι ακόμη εν ζωή και εμπλέκονται στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίηση ανηλίκων από τον Σάβιλ.

Ο Σάβιλ, που πέθανε στο τέλος του 2011 σε ηλικία 84 ετών, ήταν γνωστός παρουσιαστής του BBC τις δεκαετίες 1960 ως 1980 και φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά περίπου 300 εφήβους στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών. Το σκάνδαλο αυτό έχει προκαλέσει κρίση στο BBC το οποίο κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε την υπόθεση.