ΚΟΣΜΟΣ

«Πλατφόρμα εθνικής ένωσης» όλων των Αλβανών από τον Μπερίσα

«Πλατφόρμα εθνικής ένωσης» όλων των Αλβανών από τον Μπερίσα

Η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα ετοιμάζει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ο ίδιος ως «πλατφόρμα εθνικής ένωσης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».

«Το έθνος είναι ένα και κάθε Αλβανός, οπουδήποτε ζει, αξίζει να έχει αλβανική υπηκοότητα» υπογράμμισε ο Σαλί Μπερίσα.

Επισημαίνοντας ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να «παρεξηγηθεί», ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι, εν ονόματι της αλβανικής κυβέρνησης, ζητάει τη συνεννόηση των γειτόνων και του διεθνούς παράγοντα. «Είμαστε ένα έθνος που επιθυμούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Περάσαμε 100 χρόνια υπό κατοχές και δικτατορίες. Τώρα, επιθυμούμε ειρήνη και σταθερότητα που βασίζεται στις υψηλότερες ανθρώπινες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Αλβανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής και χωρίστηκαν σε πέντε χώρες. Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς, 'έπεσαν' πάνω στο έθνος μας με τα πιο δυσοίωνα σχέδια» δήλωσε ο κ. Μπερίσα από την Αυλώνα, όπου σε απόδοση τιμής στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Ισμαήλ Κεμάλι, που κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας το 1912, συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στον Κάβο: Βίντεο στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας