ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη σκηνοθέτης υποψήφιος για Όσκαρ

Συνελήφθη σκηνοθέτης υποψήφιος για Όσκαρ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση της σύλληψης του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Εμάντ Μπουρνάτ.


Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης συνελήφθη από την υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, το βράδυ της Τρίτης.

Ο σκηνοθέτης με την σύζυγό του και τον οκτάχρονο γιο τους ταξίδεψαν στην Αμερική με σκοπό να παρευρεθούν στην τελετή απονομής των Οσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς η ταινία του με τίτλο «Five Broken Cameras» είναι υποψήφια στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

«Τους έδειξαν την ειδική πρόσκληση που παρέχεται στους υποψήφιους για Οσκαρ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τους απείλησαν ότι θα τους στείλουν πίσω στην Παλαιστίνη. Τότε ο Εμάντ μου έστειλε γραπτό μήνυμα ζητώντας βοήθεια» έγραψε στο Twitter ο διάσημος σκηνοθέτης και ακτιβιστής Μάικλ Μουρ.

«Δυστυχώς οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων των ΗΠΑ δεν μπορούσαν μάλλον να συνειδητοποιήσουν ότι ένας παλαιστίνιος μπορεί να είναι υποψήφιος για Οσκαρ», σχολίασε ο βραβευμένος σκηνοθέτης. Ο Μουρ ενημέρωσε αμέσως για το περιστατικό τους υπευθύνους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι οποίοι κάλεσαν δικηγόρους.

Τελικά τους άφησαν ελεύθερους, με τον όρο να παραμείνουν στην χώρα μόνο για μία εβδομάδα και μετά να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη.