ΚΟΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν νιώθω λιγότερο γυναίκα»

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν νιώθω λιγότερο γυναίκα»

Η απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να δημοσιοποιήσει ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, με άρθρο της στους «New York Times», χαρακτηρίστηκε γενναία από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Η ηθοποιός με το άρθρο της «Η ιατρική επιλογή» προτρέπει και άλλες γυναίκες που έχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν, να μην διστάζουν και να κινητοποιηθούν για να προλάβουν τον καρκίνο.

Η Τζολί προχώρησε στη διπλή μαστεκτομή, όταν διαγνώστηκε ότι έχει το ελαττωματικό γονίδιο BRCA1. Πριν από την επέμβαση είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας του γονιδίου.

«Όταν έμαθα την κατάστασή μου, αποφάσισα να προηγηθώ και να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο», γράφει.

Την αλλαγή στο σώμα της αντιμετωπίζει με ψυχραιμία: «Είναι καθησυχαστικό ότι δεν βλέπουν τίποτα που να τα κάνει να νιώθουν άβολα», γράφει αναφερόμενη στα παιδιά της. «Βλέπουν τις μικρές ουλές μου και αυτό είναι. Κατά τα άλλα, η μαμά είναι η ίδια όπως ήταν πάντα».

Επίσης, τονίζει ότι η μαστεκτομή δεν την κάνει να νιώθει «λιγότερο γυναίκα».

«Προσωπικά μιλώντας, δεν νιώθω λιγότερο γυναίκα. Νιώθω πιο δυνατή επειδή πήρα μια δύσκολη απόφαση, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη θηλυκότητά μου», αναφέρει.

Στη φωτογραφία είναι μαζί με τη μητέρα της, την οποία έχασε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.