ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου (vid+pics)

Ισπανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου (vid+pics)

Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σταθμό του Σαντιάγκο στην Κομποστέλα,στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Pais υπάρχουν τουλάχιστον 24 νεκροί, ενώ στο τρένο επέβαιναν 240 άτομα.

Αυξάνονται οι φόβοι για περισσότερα θύματα όσο περνάει η ώρα.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας RENFE, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.

Ιατρικές και αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό 13 από τα βαγόνια του συρμού κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο, στις 21.00, τοπική ώρα, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών στους 50 και πλέον.

Ο συρμός ήταν ένα τραίνο μεγάλης ταχύτητας Alvia, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαδρίτης και Φερόλ, όπως ανακοίνωσε η RENFE.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ότι τέσσερα από τα βαγόνια του τρένου έχουν ανατραπεί και το ένα από αυτό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.