ΚΟΣΜΟΣ

Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Η οργή είναι εκτός ελέγχου

Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Η οργή είναι εκτός ελέγχου

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν ένα "πολύ ισχυρό πλήγμα" από την κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους, έχει χαθεί ο κεντρικός συντονισμός τους και εξαιτίας της αιματοχυσίας η οργή είναι τώρα "εκτός ελέγχου", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.

Ο Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ δήλωσε επίσης πως δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης πυροβολήθηκαν στη διάρκεια των χθεσινών επιδρομών της αστυνομίας σε δύο καταυλισμούς οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες ανθρώπους.

Η αιματοχυσία δυσκολεύει τώρα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να πείσουν τα μέλη τους να επιμείνουν στην ειρηνική αντίσταση έναντι της κυβέρνησης που διορίσθηκε από το στρατό μετά την ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου, δήλωσε ο Χαντάντ.

"Μετά τα πλήγματα και τις συλλήψεις και τους φόνους που αντιμετωπίζουμε, τα συναισθήματα είναι πολύ ισχυρά για να μπορεί κανείς να τα καθοδηγήσει", δήλωσε.

Ο Χαντάντ, ο οποίος μίλησε στο Ρόιτερς μέσω Skype και δήλωσε πως οι κινήσεις των μελών του κινήματός του περιορίζονται από τα σημεία ελέγχου που εγκατέστησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων.

"Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε πού βρίσκονται όλοι. Δύο από τους κορυφαίους ηγέτες πυροβολήθηκαν, αλλά απ' ό,τι γνωρίζω δεν είναι νεκροί. Έξι έχασαν τους γιους και τις κόρες τους", δήλωσε. "Είναι ένα κακό πλήγμα, ένα πολύ ισχυρό πλήγμα".

"Το θέμα δεν είναι πια ο Μόρσι", πρόσθεσε. "Θα δεχθούμε ή όχι μια νέα στρατιωτική τυραννία στην Αίγυπτο;"

Ο Χαντάντ δήλωσε πως ο απολογισμός των νεκρών είναι οκτώ ή εννέα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο που κάνει λόγο για περίπου 500 νεκρούς.