ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Αίγυπτο με 24 νεκρούς

Τραγωδία στην Αίγυπτο με 24 νεκρούς

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στην Αίγυπτο σε σύγκρουση τραίνου με δυο οχήματα σε ισόπεδη διάβαση στο νότιο Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το εμπορικό τραίνο συγκρούσθηκε με ένα φορτηγό και ένα μικρό πούλμαν, το οποίο μετέφερε οικογένεια που επέστρεφε από γάμο, δήλωσε στην τηλεόραση ο διοικητής της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η τηλεόραση, το τραίνο συγκρούσθηκε με τρία οχήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Ο διευθυντής των αιγυπτιακών σιδηροδρόμων Χουσέιν Ζακάρια δήλωσε ότι τα δυο οχήματα παραβίασαν τη σηματοδότηση και αγνόησαν τις αλυσίδες που εμπόδιζαν τη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών τη στιγμή που το τραίνο ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.

"Η διάβαση είχε κλείσει με τις αλυσίδες και υπήρχε και σηματοδότηση", τόνισε.

"Στην ισόπεδη διάβαση οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν πράξει το καθήκον τους και είχαν τοποθετήσει τις αλυσίδες", πρόσθεσε.

Η πλειονότητα των νεκρών είναι μέλη μιας οικογένειας που επέστρεφε από γάμο. Ο μηχανοδηγός επέζησε. Η αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση συνέχισε την πορεία της για ένα χιλιόμετρο περίπου πριν σταματήσει.