ΚΟΣΜΟΣ

Βεστερβέλε: Απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στο Κίεβο

Βεστερβέλε: Απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στο Κίεβο

Οι απειλές και οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται για να απομακρυνθεί η Ουκρανία από την ΕΕ είναι "απαράδεκτες", δήλωσε σήμερα στο Κίεβο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε μια σαφή αναφορά στη Ρωσία.

"Οι απειλές και οι οικονομικές πιέσεις που παρατηρήσαμε φέτος είναι απλώς απαράδεκτες", δήλωσε ο Βεστερβέλε στη διάρκεια μιας υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ που διεξάγεται στο Κίεβο, όπου πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις μετά την απόφαση της εξουσίας να παραιτηθεί από την υπογραφή μιας συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ για να στραφεί προς τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε σήμερα από το Πεκίνο πως οι συμφωνίες που υπέγραψε εκεί με την Κίνα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μπορεί να φέρουν στην Ουκρανία επενδύσεις ύψους 8 δισεκ. δολαρίων.

"Τα έγγραφα που υπογράφηκαν σήμερα από εμάς διευρύνουν την οικονομική συνεργασία. Δεν έχουμε ακόμη υπολογίσει σε τι αντιστοιχούν χρηματικά. Όμως νωρίτερα είχαμε συμφωνήσει πως μιλάμε για περίπου οκτώ δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις στην οικονομία", δήλωσε ο Γιανουκόβιτς από το Πεκίνο, σύμφωνα πάντα με το Ιντερφάξ.