ΚΟΣΜΟΣ

Στο «μικροσκόπιο» η κάμερα από το κράνος του Σουμάχερ

Στο «μικροσκόπιο» η κάμερα από το κράνος του Σουμάχερ

Φως στις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ ευελπιστούν πως θα ρίξουν οι γαλλικές αρχές, την ώρα που ο πρωταθλητής της F1 δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η κάμερα, την οποία έφερε το κράνος του σκι που φορούσε ο Γερμανός πρωταθλητής, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών, που ευελπιστούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πέσει φως στις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του.

Την ίδια ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε και η εξέταση του 14χρονου γιου του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας των όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στις γαλλικές Άλπεις. Ο ανήλικος δεν μπορούσε να καταθέσει μέχρι τώρα, λόγω του ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Αργά χθες το βράδυ πηγή των γαλλικών αρχών που έχουν αναλάβει τις έρευνες αποκάλυψε την ύπαρξη της κάμερας. Η ίδια πηγή είπε ότι η κάμερα εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγράψει πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

SOUM1
SOUM2

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στο Μέριμπελ στις Γαλλικές Αλπεις, σε ένα σημείο που φαινομενικά δεν είναι επικίνδυνο και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πίστες, μία για αρχάριους και μία για σκιέρ με μέτρια εμπειρία.

Η κάμερα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών, αν κατέγραφε τη στιγμή του ατυχήματος. Η εκπρόσωπος της οικογενείας του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο που ενδεχομένως να διαθέτει η κάμερα αλλά και το που φυλάσσεται μετά το ατύχημα. "Αυτό συγκαταλέγεται σε εκείνα τα πράγματα τα οποία δεν θα σχολιάσω", είπε.

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή, ανακοίνωσε σήμερα η Κεμ.

"Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία", αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

SOUM

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η "κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές" που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος. Η Κεμ πραγματοποίησε την ανακοίνωση αυτή μετά τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky του φίλου του Σουμάχερ Φιλίπ Στράιφ, σύμφωνα με τις οποίες ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε ότι "η ζωή του γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγού της Φόρμουλα 1 δεν διατρέχει κίνδυνο". Πάντως, η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Bild: "(ο Μίκαελ) δεν πήγαινε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας φυσιολογικός ελιγμός σε στροφή".

Εκτός από τον γιό του Σουμάχερ, ως αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στις αρχές κι ένας φίλος που έκανε μαζί του σκι τη στιγμή του ατυχήματος.
Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο βράχο.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Κορίνα, τα δύο παιδιά τους, ο πατέρας του Ρολφ και ο αδελφός του Ραλφ, ο οποίος υπήρξε κι αυτός οδηγός της Φόρμουλα Ένα.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου, δεν αναμένεται νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγεάις του, μέχρι τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες!»

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του Γερμανού «πιλότου»

Εικόνα-ΣΟΚ: Η ανατομία του τραυματισμού του Σουμάχερ

Σουμάχερ: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Το κράνος του Σουμάχερ έσπασε στα δύο

Τραυματίστηκε προσπαθώντας να βοηθήσει ένα κοριτσάκι ο Σουμάχερ

Τα πιο δύσκολα και κρίσιμα γενέθλια για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Tο συγκινητικό μήνυμα των οπαδών στον Σουμάχερ! (photos+video)