ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες!»

«Ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες!»

7η μέρα αγωνίας για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της formula 1 που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Καθηγητής Uwe Kehler, επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής στο Ασκληπιείο νοσοκομείο του Αμβούργου στη Γερμανία, τόνισε πως ο Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα επί εβδομάδες.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Συνήθως, πρέπει να περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης ενός ασθενή με τόσο σοβαρό τραυματισμό. Όμως και πάλι, ίσως απαιτηθούν μέρες ή και εβδομάδες προτού αυτός ανοίξει τα μάτια του. Δυστυχώς, υπάρχει και η πιθανότητα ο ασθενής να μη ξυπνήσει σωστά. Στα εκτεταμένα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, οι πρώτες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες καθώς τότε βλέπεις αν η πίεση και το πρήξιμο συνεχίζεται. Όταν ο ασθενής, περάσει αυτές τις πρώτες ημέρες, τότε μπορούν όλοι να ανασάνουν. Είναι ενθαρρυντικό. Όμως δεν μπορεί να ειπωθεί αν θα επιβιώσει ή ποιες θα είναι οι συνέπειες»