ΚΟΣΜΟΣ

Χαβαντίς : Έκπληξη η αυριανή συνάντηση Έρογλου – Ερντογάν

Χαβαντίς : Έκπληξη η αυριανή συνάντηση Έρογλου – Ερντογάν

Έκπληξη της αυριανής επίσκεψης του Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα είναι κατά την τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς» η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύντομα ο κ. Έρντογάν θα έχει ραντεβού και με την «κυβέρνηση» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, το οποίο δεν είχε δώσει εδώ και πέντε μήνες. Είναι γνωστό, αναφέρεται, ότι οι σχέσεις μεταξύ Έρογλου και ΑΚΡ ήταν «θολές» και ο Τ/κ ηγέτης είχε συγκρουστεί πολλές φορές με το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι επισκέφθηκε δύο φορές τα κατεχόμενα χωρίς να συναντήσει τον Ντερβίς Έρογλου.

Το αίτημα για συνάντηση με Τούρκους αξιωματούχους, αναφέρεται, είχε υποβληθεί από τον Έρογλου στις 15 Νοέμβρη 2013, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στο Γενικό Γραμματέα της τουρκικής Προεδρίας, Μουσταφά Ιρσέν, ο οποίος και μεσολάβησε στον καθορισμό της συνάντησης μεταξύ Γκιουλ και Έρογλου.

Επικαλούμενη πληροφορίες από πηγή κοντά στην τουρκική Προεδρία, η “Χαβαντίς” γράφει ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο, θα διεξαχθούν επαφές στην Άγκυρα και μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της «κυβέρνησης» ΡΤΚ – ΔΚ, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν επιδεινωθεί λόγω της στάσης του Ερντογάν και της προσπάθειας της Άγκυρας να παρέμβει στο σχηματισμό «κυβέρνησης» μετά τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τ/κ ηγέτης θα έχει συνάντηση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο προεδρικό παλάτι Τσάνκαγια με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Στις 3 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ενώ η πολυαναμενόμενη συνάντηση Έρογλου – Ερντογάν θα γίνει στις 6 το απόγευμα. Ο Ερογλου θα επιστρέψει στα κατεχόμενα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του.

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Δεν έχει καθορισθεί ραντεβού με τον Ντάουνερ

Έρογλου: Oι Ελληνοκύπριοι παίζουν παιχνίδι τακτικής