ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: Δεν έχει καθορισθεί ραντεβού με τον Ντάουνερ

Έρογλου: Δεν έχει καθορισθεί ραντεβού με τον Ντάουνερ

Δεν γνωρίζει πότε θα έρθει στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και δεν έχει ορισθεί συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ μαζί του, δήλωσε σήμερα ο Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Έρογλου εκτίμησε πως υπάρχουν δύο πιθανότητες για το πώς θα κινηθεί ο κ. Ντάουνερ. Η μια είναι, χωρίς να δει τους ηγέτες, να ακούσει τις απόψεις των αρμοδίων της αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο για την έκθεση που θα ετοιμάσει, και η δεύτερη να έχει συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. «Ωστόσο για κανένα από τα δύο δεν έφτασε σε μας οποιαδήποτε απόφαση».

Ο Ερογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος για να μην παρακαθίσει σε συνομιλίες, λέγοντας πως η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υποστήριξε δε ότι οι Τ/κ ζουν εδώ και χρόνια κάτω από «εμπάργκο» και αυτό είναι ασέβεια προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που δεν μπόρεσε να επιτευχθεί εδώ και χρόνια μια συμφωνία είναι η ε/κ πλευρά και αυτό δεν μπόρεσε να εξηγηθεί στη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε επίσης

Στην Άγκυρα ο Έρογλου για το Κυπριακό

Έρογλου: Oι Ελληνοκύπριοι παίζουν παιχνίδι τακτικής

Έρογλου: Αν θέλουν οι Κύπριοι το πρόβλημα λύνεται σε 3 μήνες